© Haber29

Android 14 (One UI 6) alacak Samsung telefonlar belli oldu!

Google, önümüzdeki aylarda Android 14’ü kullanıma sunacak. Android telefon üreticileri ise yeni işletim sistemini kendi cihazlarına dağıtmak için şimdiden hazırlıklara başladı. Bu üreticilerinden birisi de Samsung.

Google, 10 Mayıs’ta gerçekleştireceği I/O 2023 etkinliğinde Android 14’ü tanıtacak. Haziran ayının sonuna kadar test etmeye devam edecek. Şirketin paylaştığı takvime göre, yeni işletim sistemi Temmuz ayından itibaren kullanıma hazır olacak ve Samsung, kendi modellerine dağıtmaya başlayacak.

Samsung telefonlara One UI 6 arayüz yazılımı ile gelecek Android 14, pek çok yeniliği de beraberinde getirecek. Örneğin Ayarlar uygulamasının arayüzü yenilecek ve daha kullanıcı dostu olacak. Ayrıca kendi duvar kağıdınızı tasarlayabileceğiniz Emoji Lab adında bir uygulama da gelecek.

Bildiğiniz üzere bazı mobil uygulamalar, galerinize erişmek istiyor. Bu da kimileri tarafından pek güvenli bulunmuyor. Ancak Android 14 ile uygulamalara, kısmi erişim vermek mümkün olacak. Bu sayede uygulamalar sadece belirlediğiniz fotoğrafları görebilecekler ve tüm galerinize erişemeyecekler.

Android 14 (One UI 6) alacak Samsung telefonlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Galaxy S

Galaxy A

Galaxy M

Galaxy Z

Galaxy Tab

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER