© Haber29

Otel Konforunda Barınak

Gümüşhane Belediyesi Tarafından Yapılan Köpek Barınağı Göz Kamaştırıyor

Gümüşhane Belediyesi tarafından yapılan 5 yıldızlık otel konforunda ki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, sokaktaki can dostları için sıcak bir yuva oldu.

2019 Yılının Ocak Ayında Yapımı Tamamlanan Hayvan Barınağı Projesi ile sokak hayvanları ağır kış şartlarını 5 yıldızlık otel konforundaki barınakta geçiriyor.  Gümüşhane Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hamza Çiçek, Gümüşhane Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Uğur Bilgiç ve personelinin sokak hayvanlarının sıcak bir yuvada iyi şartlarda yaşamını sürdürmesi için mesailerine devam ediyor. 

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, belediye olarak barınağı şehre kazandırdıklarını için mutlu olduğunu belirterek, “Kent merkezinde çok iyi koşullarda olmayan birçok sokak köpeği var. Onlar aynı ortamdayız ve onlara karşı sorumluluklarımız var. Çamlıca mahallesinde yaptığımız hayvan barınağıyla sokak hayvanlarına iyi şartlar sunduk. Barınakta çalışan ekibimiz hayvanların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Özellikle soğuk havalarda, sokak hayvanları barınak ve yemek bulması güçleşiyor. Biz onlara hem sıcak bir yuva hem de iyi koşullarda yaşamlarını devam ettirmelerini sağlıyoruz. Ekibimiz bir yandan onlara iyi şartlar sunarken diğer yandan yeni yuvalar bulmasında yardımcı oluyor. Sokak hayvanlarının iyi ailelerde daha mutlu olacağından hiç şüphem yok. Evsiz kalan hayvanlara da tabi ki sokakta bırakmayıp barınağımızda iyi şartlar sunuyoruz” ifadelerini kulandı.

‘Binin Üzerinde Hayvanı Rehabilitasyon Edildi’

Yapılan son çalışmalar hakkında gazetemize konuşan Gümüşhane Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Uğur Bilgiç, 2019 yılı Ocak ayı itibariyle faaliyete başladıklarını hatırlatarak, “2019 yılından itibaren şimdiye kadar binin üzerinde hayvanı Rehabilitasyon edildi, bakım tedavilerini gerçekleştirdik. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün sayfasına kayıtlı 376 tane kısırlaştırılması yapılmış ve çipleri takılmış sokak hayvanımız var” diye konuştu.

‘Günlük Bakımları, Tedavileri Ve Yemlemeleri Sağlanıyor’

Veteriner Hekimi Bilgiç, “Şehir merkezinde trafik kazalı, saldırgan veya sahipsiz köpek gördüklerinden belediyemize ait 153 numaralı telefonla ulaşabilecekleri Beyaz Masa birimimizle iletişim kurabilirler. Bu hayvanları Beyaz Masaya bildirdiklerinde bizler sokak hayvanı alıp gerekli işlemleri yapıyoruz. Barınağımıza getirdiğimiz sokak hayvanlarımıza her türlü imkanı sağlayarak, sağlıklı bir yaşam sağlamayı amaçlıyoruz. Hayvanlarımızı on gün karantina altına alıp inceliyoruz. Herhangi bir rahatsızlığı yoksa, ergin hayvanları kısırlaştırıyoruz. Sonrasında ise hayvanları cinsiyet, cüsse ve saldırganlık durumuna göre ayırıyoruz. Günlük bakımları, tedavileri ve yemlemeleri sağlanıyor. Tüm ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanıyor.  Belediyemiz haricinde birçok hayvan severlerin yem desteği oluyor hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Veteriner Hekimi Bilgiç sözlerini şöyle tamamladı;

“Faaliyete girdiğimiz 2019 yılında bu zaman bakıldığında yüzün üzerinden hayvan sahiplendirdik.  Belli bir bilgi ve tutanakla birlikte hayvanlarımızı sahiplendiriyoruz. Sahiplendirdiğimiz hayvanların takibini sürdürüyoruz. Hayvanın herhangi bir rahatsızlığında biz yine müdahale ediyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER