© Haber29

Yolun sonu: Xiaomi bir modelin güncelleme desteğini kesti!

Güncelleme konusunda en aktif şirketlerden Xiaomi, pazarın genelindeki gibi miladını dolduran ve artık donanımsal açıdan yeni sürümleri çalıştırması pek de mümkün olmayan cihazları için yazılım desteğini sonlandırıyor. Hatta bu konuyla ilgili son gelişmeleri EOS listesi adı altında kullanıcılarla paylaşıyor. Son olarak bu modellerin arasında bir yenisi eklendi. Peki hangi Xiaomi cihazı güncelleme desteğini kaybetti.

Akıllı telefon pazarı bir sirkülasyon içerisinde. Günden güne yeni bir modelin tanıtıldığı sektörde donanım açısından yeni sürümleri çalıştırması pek de mümkün olmayan cihazların yazılım destekleri kesiliyor. Hatta bazı firmalar, özellik ve tasarım itibariyle kaliteli modeller üretse de güncelleme desteği konusunda sınıfta kaldıkları için tercih edilmeyebiliyorlar.

Xiaomi bu konuda kimilerinin takdir ettiği kimilerinin eleştirdiği bir şirket. Satışa sunduğu akıllı telefonlarına genellikle iki yıl yazılım desteği veriyor. Aynı zamanda resmi web sitesindeki güncelleme desteği biten cihazların yer aldığı EOS listesini de belirli aralıklarla güncelliyor. Son olarak bu listeye Mi 10 Lite Zoom modeli eklendi.

 

Xiaomi’nin EOS listesine eklenen telefonlar bundan böyle MIUI, Android veya güvenlik güncellemelerini almayacak. Ancak şirket yine de kapıyı tamamen kapatmıyor. Zira ciddi bir güvenlik açığı tespit edilmesi durumunda artık desteklenmeseler bile güncelleme alacaklar.

İşte güncelleme desteği biten tüm Xiaomi modelleri

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER