Gümüşhane

Özcan Yeniçeri

Özcan Yeniçeri

Akademisyen, siyasetçi Özcan Yeniçeri 1954 yılında dünyaya gelmiştir. 24. Dönem MHP Ankara Milletvekili olarak siyasi hayatını sürdürmektedir, aslen Gümüşhane Şiran’lıdır. Annesinin ismi Mahi, babasının ise Enver Bey’dir.

Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu İşletme Muhasebe Bölümünü tamamlamış ardından Uludağ Üniversitesinde Yüksek Lisans, Erciyes Üniversitesinde ise Doktorasını tamamlamıştır.

Mezuniyetin ardından bir süre ortaokulda öğretmen ve idareci olarak eğitmenlik hayatını sürdüren Özcan Yeniçeri daha sonra Selçuk Üniversitesi Niğde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim görevlisi olmuştur. Akabinde Niğde Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne getirilmiştir.

Ahmet Yesevi Üniversitesinin Uluslararası İlişkiler Bölümünü kuran Yeniçeri başkanlık görevinide üstlenmiş ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığına getirilmiştir. Bu dönemde Profesör olmuştur. Ayrıca köşe yazarlığı ve televizyon programlarıda yapmaktadır. Evlidir ve bu evliliğinden 4 evladı vardır.

Bugüne kadar yayınlanmış toplam 14 kitabı bulunan Özcan Yeniçeri Prof. Dr. Osman Turan Kültür Araştırmaları Ödülü sahibidir. İyi derecede Fransızca bilmektedir.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar