Gümüşhane

Ruhi Sarı

Ruhi Sarı

1972 doğumlu usta oyuncu Ruhi Sarı’nın burcu Boğa’dır. Trabzon’da dünyaya gelmiş, baba tarafından aslen Gümüşhane Torul İlçesi, Yurt (Zaga) Köyü nüfusuna kayıtlıdır. Ortaokul ve Lise eğitimini İstanbul Kartal’da tamamlamıştır. Ardından Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur.

Tiyatro hayatına Kartal Sanat Tiyatrosu ile adım atmıştır.

2004 yılında oyuncu, tiyatrocu Natali Yeres ile evlenen Ruhi Sarı’nın bu evliliğinden 2010 doğumlu Arte Gün isminde bir oğlu vardır. Günümüzde yaşantısını İstanbul Maltepe’de sürdürmektedir.

Sen de Gitme, Şaşıfelek Çıkmazı, Unutmadım, Yalan, Üçüncü Sayfa, Figüran, Yılan Hikayesi, Zilyoner, 12 Lejyoner, Yedi Numara, Üvey Baba, Derviş, Hiçbiryerde, Maruf, Yeditepe İstanbul, Yarım Elma, Bakış, Neredesin Ey Firuze, Sultan Makamı, Haziran Gecesi, Ruhun Duymaz, Saçsaça Başbaşa, Alanya Almanya, Hırsız Polis, Çarpışma, Ezo Gelin, Kabadayı, Made in Europe, Aşk Yakar, Adab-ı Muaşeret, Bahar Dalları, Pus, Türkler Çıldırmış Olmalı, Kafe, Kars Öyküleri, Küçük Günahlar, Yerden Yüksek, 5’er Beşer, Gişe Memuru, Mavi Kelebekler, Sümela’nın Şifresi Temel, Bir Ferhat İle Şirin Hikayesi, Köstebekgiller, Moskova’nın Şifresi Temel, İstirahat Odası, Cesur Hemşire, Diğer Yarım, Gittiler Sair ve Meçhul, Ulan İstanbul, Yağmur: Kıyamet Çiçeği, Yola Çıkmak, Köstebekgiller: Perili Orman, Kırgın Çiçekler, O AŞk Benim, Sen Benimsin, Son Takla, Seni Seven Ölsün, Allah Diyen Kanepe, Benzersiz, Bütün Saadetler Mümkündür, Canavar Gibi, Nerdesin Birader?, Söz, Sümela’nın Şifresi 3: Cünyor Temel, Canavar Gibi Frankenstein, Güvercin gibi bir çok sinema ve dizide rol almıştır. Ayrıca bir çok tiyatro oyununda sahne almıştır.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar