Gümüşhane

40 günde 4.baskıya girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
40 günde 4.baskıya girdi
Abone ol
Gümüşhaneli hemşehrimiz eski çağ tarihi uzmanı Bahtiyar Aydın’ın kaleme aldığı ve hem yurt içinde hem de yurtdışında yoğun ilgi gören “Sakalar/İstikler, Gizlenen Kök Atalarımız” kitabı 40 günde 4.kez baskıya girdi.

Kaynak Yayınlarından çıkan ve yazarın yüksek lisans tezinde çalıştığı konu olan Sakalar ve İskitler’i konu eden kitap resim, gravür, fotoğraf ve çizimlerle birlikte 145 sayfadan oluşuyor.

Kısa sürede okuyucuların büyük beğenisini ve talebini alan kitap basımından 40 gün sonra 4.kez baskıya girerken, kitabın yayınlanmasıyla birlikte yazar Bahtiyar Aydın konuyla ilgili çok sayıda söyleşiye de katıldı.

Tüm dünyanın ilgisinin çeken kitabının çıkış noktasının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk araştırdığı konu olması olduğunu ifade eden Aydın, “Hiç düşündünüz mü Neden Atatürk'ün ilk araştırdığı konu Sakalar/İskitlerdir? Neden Atatürk döneminde hazırlanıp okutulan ve içerisinde, 114 Batılı bilginin eserlerini barındıran Türk Tarih Tezi Atatürk'ün ölümünden sonra okullardan kaldırılmıştır? Neden Atatürk'ün yurtdışından getirtip, kendi cebinden parasını verip Türkçeye çevirttiği, yabancı bilginlere ait 131 kitap Atatürk'ün ölümünden sonra yayımlatılmadı? Neden Ermeni ve Bizans tarihçileri 1071 tarihi için "İskitlerin Anadolu'ya yeniden dönüşüdür” demektedir? Örneğin Ermeni tarihçi Genceli Kiragos, 1241 yılında başlayıp 1264 yılında bitirdiği 10 ciltlik Ermeni Tarihi adlı eserinde "1071'de İskitler Anadolu'ya tekrar geri döndü” demektedir. O halde neden hâlâ okullarımızda Türklerin Anadolu'ya ilk giriş tarihi olarak 1071 tarihi okutulmaktadır? Neden Eskişehir'deki Gordiyon Tümülüsleriyle, Ukrayna'daki ve Altaylar'daki Kurganlar birebir aynıdır? Neden İskitlerin, Anadolu'daki varlığı şimdiye kadar gizlenmiştir?.. 
Elinizdeki kitapta bu soruların yanıtlarım bulacaksınız” dedi.

Bahtiyar Aydın kimdir?

1967 Gümüşhane, Torul doğumludur. İlk, orta lise öğrenimini Gümüşhane'de yaptı. KTÜ, Gümüşhane MYO İnşaat Bölümünü bitirdi. Daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İBBF İşletme Bölümünü de bitirip, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme mastırı yaparken, bir taraftan da özel sektörde iş hayatına atıldı. Ve 26 yıldır da özel sektörde şirket yöneticiliği yapmaktadır.

Bu süre içinde hobi olarak tarih okumaları yapan yazar, 2019 yılında Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZU) Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Tarih alanında akademik çalışmalarına tekrar başlamış ve bu kitabın konusu olan, 'Eski Çağ Tarihi'nde "Bir Turan Devleti: İskitler" adlı yeni bir yüksek lisans tezi yazıp, savunmasını da 2021 Ağustos ayında başarıyla yapmıştır. Yazarın tarih alanında doktora çalışmaları devam etmektedir. Yazar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kitabı internet üzerinden sipariş vermek için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz:

https://www.kitapyurdu.com/kitap/sakalar--iskitler-gizlenen-kok-atalarimiz/609221.html&filter_name=sakalar

https://www.idefix.com/Kitap/Sakalar-iskitler-Gizlenen-Kok-Atalarimiz/Arastirma-Tarih/Tarih/Turk-Tarihi/urunno=0001964513001?Utm_source=akakce&utm_medium=cpc&v=1.25

https://www.dr.com.tr/kitap/sakalar-iskitler-gizlenen-kok-atalarimiz/arastirma-tarih/tarih/turk-tarihi/urunno=0001964513001

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık çalışanlarına ambulans sürüş eğitimi verildiÖnceki Haber

Sağlık çalışanlarına ambulans sürüş eğit...

Ziraat Bankasından tarım sektörüne önemli destekSonraki Haber

Ziraat Bankasından tarım sektörüne öneml...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar