Gümüşhane

Açılışı Bakan Yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Açılışı Bakan Yapacak
Abone ol
Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerinde bulunan ve heyelan nedeniyle yapımına başlanan Kürtün kavşak ve tüneli bitirilmesine rağmen ulaşıma açılmadı. Edinilen bilgiye göre, Yapımı biten tinelin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından gelecek olan talimatla birlikte ulaşıma açılacak.

Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerinde bulunan ve heyelan nedeniyle yapımına başlanan Kürtün kavşak ve tüneli bitirilmesine rağmen ulaşıma açılmadı. Edinilen bilgiye göre, Yapımı biten tinelin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından gelecek olan talimatla birlikte ulaşıma açılacak.

Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerinde bulunan ve heyelan nedeniyle yapımına başlanan Kürtün kavşak ve tüneli bitirilmesine rağmen ulaşıma açılmadı. Gümüşhane’den Kürtün’e gitmek isteyen tüm vatandaşların kavşaktan çıkış itibariyle en yakın kavşağa 1.5 km uzaklıkta bulunuyor. Kürtün veya Özkürtün’e gitmek isteyen sürücüler ise 1.5 km daha giderek, toplamda 3 km sonunda yol ayrımına geliyor.  Bitirilmesine rağmen açılmayan Kürtün Kavşağı sürücülerin çilesi haline geldi.  Projenin bitmesine rağmen tünelin hizmete girmemesi eleştirilere neden olurken gazetemizin edindiği bilgiye göre, yapımı tamamlanan tünel ve kavşağın Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından gelecek olan talimatla birlikte hizmete gireceği belirtilirken, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlı Adil Karaismailoğlu ise tünel ve kavşak açılımına bizzat katılmasının planladığı öğrenildi.

Doğu Anadolu’dan Karadeniz sahiline, Zigana Dağı'nı çıkmadan ulaşmak isteyenlerin sıklıkla kullandığı yol, Doğu Karadeniz’in iç bölgelerinden Orta Karadeniz ve İç Anadolu’ya gideceklerin kullandığı en önemli güzergahlardan birisi. 2019 yılında planlanan projeyle Giresun’n Tirebolu ilçesinden başlayıp Gümüşhane-Trabzon karayolu Kürtün yol ayrımına kadar halihazırdaki 86 kilometrelik çift şeritli yol, yaklaşık yüzde 30’u tünel, köprü ve viyadükle geçilecek şekilde 74 kilometrelik bölünmüş yola dönüşmesi hedeflendi. Mevcut haliyle 1 saat 36 dakika süren ayrım-Tirebolu yolunu 55 dakikaya indirecek yeni projede yol boyunca en uzunu 2 bin 905, en kısası 110 metre olacak şekilde 23 kilometre uzunluğunda 36 adet yeni tünel ve bin 941 metre uzunluğunda 19 adet yeni köprü ve viyadük planlandı.

Dönemin Adalet Bakanı Sungurlu’nun girişimleriyle programa alınmıştı

Dönemin Adalet Bakanı ve Gümüşhane Milletvekili Mahmut Oltan Sungurlu’nun girişimleriyle programa alınan ve “keçi bile gitmez” denilen bölgede Torul ve Kürtün barajlarıyla birlikte uzun yıllar dinamitle patlatma yapılarak ve iş makineleri yardımıyla yapılan yol, virajları nedeniyle sürücülerin de korkulu rüyası oldu. Yapıldığı yılların en zor ve en pahalı yollardan birisi olan Kürtün yolu, tamamlanan Torul ve Kürtün baraj gölleri nedeniyle daha da tehlikeli hale gelmiş, meydana gelen ölümlü kazaların ardından yol kenarlarına araçların barajlara uçmaması için beton bariyer yapılmıştı. Yeni hazırlanan projeyle birlikte keskin ve sık virajlar tamamen yok edilerek tünel, viyadük ve köprülerle rahat bir ulaşım sağlanması hedeflenmişti.

Daha önce heyelan yaşanmıştı

Gümüşhane-Kürtün yol ayrımında Karayolları tarafından yaptırılan bin 850 metre uzunluğundaki çift tüp tünel inşaat alanının üzerinde yer alan mahallede geçtiğimiz sene tünel inşaatı sırasındaki patlatmalar nedeniyle su kaynakları ve sondaj kuyuları yapılan tünelin içine boşalması sonucu su kaynakları kurumuştu. Bahse konu çift tüp bin 850 metre uzunluğundaki tünel önceki yıllarda Zigana-Gümüşhane bölünmüş yol çalışmalarının ardından Kürtün sapağında gerçekleşen büyük çaplı heyelan nedeniyle proje değişikliğine gidilerek yapımına başlanmıştı. Gerçekleşen heyelandan sonra yapımı biten Kürtün Kavşak ve Tüneli henüz hizmete açılamadı.

Gümüşhane – Özkürtün arası dolmuşçuluk yapan Resul Bahadır 14 yıldır şoförlük mesleğini yaptığını belirterek, Kürtün kavşak  ve tünelinin sürücü ve yolcular için büyük tehlikeye neden olduğunu söyledi. Bahadır, “Kürtün yol ayrımı uzun yıllardır birçok sürücünün korkulu rüyası oldu. Proje başlatıldı ancak bitirilmesine rağmen hizmete girmedi. Günlük 3 kilometre fazla yok yapmak bize fazladan masraf oluyor. Zaten Pandemi sürecinde işler çok kötü. Yolun giriş ve çıkış en kısa zamanda hizmete girmeli. Sadece yol değil, yolun devamında taş düşmelerine karşı kalıcı bir önlem alınmalıdır. Her gün dağdan taş parçaları düşüyor. Allah’a emanet yaşıyoruz. Bir gün arkamıza bir gün önümüze taş düşüyordu. Yetkililer kalıcı bir önlem alması gerekiyor” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kelkit Belediyesi, Atıl Fabrikaya Sahip ÇıktıÖnceki Haber

Kelkit Belediyesi, Atıl Fabrikaya Sahip...

‘Satıcı Aleyhine Verilen Her Karar İçin Mahkemeye Mi Gidilmeli’Sonraki Haber

‘Satıcı Aleyhine Verilen Her Karar İçin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar