Gümüşhane

AK Parti MKYK Üyesi Külünk, GÜ Öğrencileriyle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti MKYK Üyesi Külünk, GÜ Öğrencileriyle Buluştu
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından söyleşi programı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen söyleşi programına konuk olarak Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) MKYK Üyesi Metin Külünk ile Siyaset Bilim Uzmanı Yazar Murat Bahadır Akkoyunlu katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından söyleşi programı gerçekleştirildi.  Gerçekleştirilen söyleşi programına konuk olarak Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) MKYK Üyesi Metin Külünk ile Siyaset Bilim Uzmanı Yazar Murat Bahadır Akkoyunlu katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane İl Temsilcisi İsrafil Nas, TÜGVA olarak 2014 yılında İstanbul’da bir araya geldiklerini belirterek, " Z kuşağı değil İslam kuşağı olacağız " dedi.

Dünyanın milattan önce ve milattan sonra ki bir döneme girdiğini ifade eden Ak Parti MKYK Üyesi Metin Külünk , " Yeni zaman eski zamandan öte bir yerde. Sizi bekleyen zamanın yeni boyutluda bugünkü zamandan çok daha farklı olacak. Eğer kendinizi dün üzerinden değil gelecek üzerinden konuşmaz iseniz yaşadığınız toprakların gelecek tarih üzerinden okumaz iseniz yaşadığınız kendinizi ve yaşadığınız topraklara karşı hissettiğiniz sorumluluğunuzu bu temelde eğer kabul etmezseniz unutmayın topraklar sadece insanlara mezar olmaz. Medeniyetlerde mezar olur, Devletlere de mezar olur. Hiçbir medeniyetin hiçbir devletin istisnası yoktur. Ta ki zamanı anlayıp kendini yenilerse tarihin kendini yenilemeyen zamanın gerisinde kalmış zamanın farkında olmayan hiçbir milleti hiçbir devleti hiçbir medeniyeti hiç bir imparatorluğu affetmemiştir. Zaman çok acımasızdır. Anadolu sıradan bir coğrafya değil. Maalesef bu ülkede en az iltifat gören bilim dallarından birisidir coğrafya. Hâlbuki en çok iltifat etmemiz gereken bilim dalı olması gerekmektedir. Çünkü coğrafya kaderdir. Coğrafya da zamanla birlikte kendisini anlamayan hiçbir milleti devleti üzerinden yıkamaz. Türkler bu toprakları en iyi anlayan milletlerdendir. Anadolu’da dün bugün ve yarın ilelebet bu topraklarda payidar olma mücadelesi veriyoruz ama çetin bir dönemden geçiyoruz. Yakın gelecek tarihi insanların önüne çok daha büyük sorumlulukları getirecek. Yakın gelecek dahi insanlığı çok daha ağır ithamlarla baş başa bırakacak. Ne oluyor sorusunun çok sık sorulacağı bir döneme girdik. Onun için ellerinizde akıllı telefonlar masanızın üzerindeki bilgisayarlar varsa imkânlarınızın el verdiği ölçüde çantalarınızda taşıdığınız ip Adler sizi sadece sosyalleşmeye kitlemesin. Dijital sosyalleşme aracıdır ancak dijital o milyonlarca sayıdaki veri hazinesinden yakın gelecek tarihi olmak üzere kendinizi izole edin. Eğer bu veri hazinesinde sadece Youtube Müzik teki parçalara tutulup kalırsanız ya da Dm’lerden birbirinize verdiğiniz mesajlara ya da anlık paylaşımların sınırların içerisine takılıp kalırsanız o veri hazinesindeki bulutların üzerine taşınmış insanlığın güç mücadelesine eğer doğru olmazsak artık yeryüzünde hakimiyet mücadelesi bulutların üzerinden şekilleneceğini okuyacak bilgiyi arayıp bulup kendi hayatınızı ona göre şekillendirme noktasında eğer adım atmazsanız zaman kimseye hayırlı olmaz.

Onun içinde çağ dışı olmakla çağdaş olmak arasındaki fark zaman üzerindendir.

Maalesef coğrafya mağlup olmaz ama coğrafya üzerinde yaşayan bizler üzülerek ifade ediyorum mağlup bir tarihin evlatlarıyız. Acıya tutsak edilmek istenmiş en önemlisi aklımızın doldurulmuşluğuna edilmek istenmiş bir yakın dönem tarihin çocukları olarak bulutları aramalıyız. Gökyüzündeki bu büyük mücadeleyi şimdiden sizlerin fark edip kendinizi hazırlamanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Külünk, Dünyayı yakın gelecek tarihini fark edenlerin şekillendireceğinin altını çizerek, “Dünya’yı gelecekten geleceğe keşfetmenin çabası içerisinde olanların şekillendirecek ve dün başardıklarını artık bugün üzülerek ifade edecekler. Duygusal ölçekte ve bir tarih hazinesi olarak adlandırdığı bu büyük mücadeleyi nerde kabul ettiğini iyi okumak zorunda olduğumuzu bilmeliyiz” dedi.

BATI NİYE ÜSTÜN BİZ NİYE MAĞDUR OLDUK

Necip Fazıl Kısakürek’in sözüyle konuşmasına başlayan Murat Bahadır Akkoyunlu ise, " Güneşi ceketinin astarında kaybetmiş marka müslümanlarısınız. Bu dizede anlatılmak istenen Allah’ın yoluna hizmet etmek iddiasıyla yola çıkıp Allah’ı kendi benliğini yükseltmek için kullanmaktır.16 devlet kurmuşuz ama bu devletlerin hepsi yıkılmış bu sorunun cevabı araştırılması yasak sorunun cevabıdır. Türklerin tarihi Türklerin birbirleriyle savaş tarihi. Biz Türkler bizi tanımlayan, tarif eden, oluşturan, adam eden, kadın eden, insan yapan Horasana sırtımızı döndük. Perslere Roma’ya imrendik. Onlarla benzeştik onun için çöktük. Yeryüzünde mevcut ne kadar bilim dalı varsa astronomi , astroloji , sibernetik , tıp , fizik , kimya , simya , matematik , felsefe bütün bilimlerin icat edildiği doğduğu yer o bilim adamlarının olduğu coğrafya’ya Horasan deniyor. Yüce bilgeliklere sırt çevirdiler " dedi.

Akkoyunlu, Türklerin Perslere Roma’ya saltanata özendikilerini mantık, ahlak, davranış, yönetim olarak onları taklit ettiğini, Türklerin medreselerden matematik, fizik, kimya’yı, felsefeyi çıkarttığını batının da bunları Türklerden aldığını ifade ederek,  Bilimin medrese de katledildiğini, İlim ve Bilimin olmadığı yerde ne devletin ayakta kalacağını ne de dinin ayakta kalacağını sözlerine ekledi.   

Haber: Neslihan Alemdağ

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ateş, Asgari Ücreti DeğerlendirdiÖnceki Haber

Ateş, Asgari Ücreti Değerlendirdi

Millet Bahçesi ihalesi yapıldıSonraki Haber

Millet Bahçesi ihalesi yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar