Gümüşhane

Akçay: Senatonun kararı kabul edilebilir değildir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akçay: Senatonun kararı kabul edilebilir değildir
Abone ol
Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, Gümüşhane Üniversitesi’nin açılış tarihini 20 Eylül’den 4 Ekim’e çeken üniversite senatosunun kararını eleştirerek alınan kararın en az Covid-19 kadar şehre zarar vereceğini savundu.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada 18 aydır kapalı kalan işletmelerin büyük sıkıntılar yaşayarak batma noktasına geldiğini kaydeden Akçay, Gümüşhane Üniversitesi senatosunun 4 Ekim kararını bir an önce tekrar gözden geçirerek acilen bu karardan vaz geçmesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi resmi sitesinde 2 Eylül 2021 tarihinde üniversite senatosu adına yapılan paylaşımda Covid-19 vakalarının artışı öne sürülerek ve ikinci ek yerleştirmeler bahane edilerek üniversitenin açılışının 4 Ekim 2021 tarihine ertelendiğinin duyurulduğunu kaydeden Akçay, “Oysa Sağlık Bakanımızın açıklamaları tam tersi yönde olmasına rağmen Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca açıklamalarında yeni dönemde salgının okulların kapanma sebebi olmayacağını, çünki ellerinde yeterince aşının olduğunu ısrarla belirtmiştir. Bununla birlikte ertelemeye ikinci sebep olarak ek yerleştirmeler gösterilmiştir. Yerleştirme sayısı artar ise okul kapalı mı tutulacaktır?” dedi.

“Bu karar hatalı ve şehre en az Covid-19 kadar zarar veren bir karar”

Üniversite senatosunun aldığı bu kararın kabul edilir olmadığını ifade eden Akçay, “Kesinlikle hatalı ve şehre en az Covid-19 kadar zarar veren bir karar olacaktır. Bir an önce tekrar gözden geçirilerek acilen bu karardan vaz geçilmelidir ve daha önce belirtildiği şekilde eğitim süreci başlatılmadır. Üniversite senatosunun süreci yönetememek gibi bir kaygısı mı vardır? Ya da onların bildiği bizim bilmediğimiz farklı durumlar mı vardır? İş insanları olarak alınan bu tür kararlardan artık fazlasıyla menfi yönde etkilenmeye, önümüzü bırakın görmeyi bu kararlar karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Üniversitenin yüz yüze eğitime kapalı kalması sürecinde birçok işletme batma noktasına, kapanma noktasına geldi. Ama bu ne üniversite senatosunun umurunda oldu ne de diğer sorumluların. 18 ay kapalı kalan işletmeler bu tavırlar karşısında hala sıkıntı yaşamaktadırlar. Bakanlık açıklamalarına karşın tutarsız sebeplerle okulun açılmasını ertelemekteki amacı anlamak mümkün değildir. Gümüşhane’deki herkesi üniversite senatosunun bu tutumuna tavır koymaya davet ediyoruz. Bu kişisel bir sorun değil şehrin tamamını etkileyecek sorundur. Tekrar ediyorum Gümüşhane Üniversitesi senatosunu ertelemeyle ilgili bu kararı tekrar gözden geçirip üniversitede eğitime önceden belirtilen tarih olan 20 Eylül 2021 tarihinde başlanmasını talep etmekteyiz. Aksi halde şehre verdikleri zararın müsebbibi durumuna düşerler” şeklinde konuştu.

İşte Gümüşhane Üniversitesi'nin www.gumushane.edu.tr adresli resmi sitesindeki açıklaması:


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Orman kahramanlarına teşekkür belgesiÖnceki Haber

Orman kahramanlarına teşekkür belgesi

Gümüş puanla başladı: 0-0Sonraki Haber

Gümüş puanla başladı: 0-0

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar