Gümüşhane

Aksa Çoruh Elektrik tüketim rakamlarını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksa Çoruh Elektrik tüketim rakamlarını açıkladı
Abone ol
Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de kullanıcılarına kaliteli elektrik tedarik hizmeti veren Aksa Çoruh Elektrik, hizmet bölgesindeki illerde 2019 yılının ilk dokuz ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı.

Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de kullanıcılarına kaliteli elektrik tedarik hizmeti veren Aksa Çoruh Elektrik, hizmet bölgesindeki illerde 2019 yılının ilk dokuz ayına ait tüketim rakamlarını açıkladı.

Tüm abone gruplarına göre ayrı ayrı çıkarılan verilere göre; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı döneminde Nisan, Mayıs ve Haziran dönemine göre Rize’nin ortalama elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 20, Artvin’in ortalama elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 6, Giresun’un elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 5 artış, Trabzon’un elektrik tüketiminde ise yaklaşık yüzde 4 artış gözlendi.

Aynı dönemlerde Gümüşhane’deki elektrik tüketimine bakıldığında ise yaklaşık yüzde 15’lik düşüş olduğu açıklandı.

 

Aksa Çoruh Elektrik, hizmet verdiği Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı dönemlerinde tüketilen elektrik rakamlarını açıkladı.

 

Nüfus yoğunluğundan arındırılmış ve yalnızca hanelerin elektrik tüketimleri dikkate alınarak oluşturulan tabloda, Aksa Çoruh Elektrik’in hizmet verdiği 5 ildeki dokuz aylık verilere bakıldığında en çok elektrik tüketimi Trabzon'da gerçekleşirken, onu sırasıyla Rize, Gümüşhane, Artvin ve Giresun illeri takip etti.

 

Aksa Çoruh Elektrik’in açıkladığı verilere göre Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de Ocak ayının sonunda toplamda 1 milyon 249 bin 37 abone bulunurken, bu rakam Eylül ayı sonu itibarıyla 1 milyon 261 bin 84’e ulaştı.

 

Yabancı abone sayısı yaklaşık yüzde 66 arttı

Yabancı abone sayılarıyla ilgili de bilgi veren Aksa Çoruh Elektrik; Ocak ayına göre Eylül ayının sonunda yabancı abone sayısında yaklaşık yüzde 66 artış olduğunu belirtti. Yabancı abone sayısının en çok Trabzon’da olduğu gözlenirken, en az Rize’de yabancı abone olduğu belirtildi.

 

Yeni abonelik sözleşmelerinde yüzde 50’den fazla artış

Aksa Çoruh Elektrik’in hizmet verdiği Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de yeni abonelik sözleşmesi rakamlarına bakıldığında, yüzde 50’den fazla artış dikkat çekiyor. Aksa Çoruh Elektrik; Nisan, Mayıs, Haziran döneminde hizmet bölgesinin tamamında toplam 24 bin 21 adet yeni abonelik sözleşmesi imzalarken, Temmuz, Ağustos, Eylül döneminde 36 bin 251 yeni abonelik sözleşmesi imzaladı.

 

Ayrıca, toplam abone sayılarına bakıldığında ilk sırada meskenler yer alırken ikinci sırada ise ticarethane abonelerinin olduğu belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksa Çoruh Elektrik’ten faiz kampanyasıÖnceki Haber

Aksa Çoruh Elektrik’ten faiz kampanyası

Spermi bozuk erkeklere domates müjdesiSonraki Haber

Spermi bozuk erkeklere domates müjdesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar