Gümüşhane

ALTERNATİF ROTA BÖLGEYE CAN SUYU OLABİLİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALTERNATİF ROTA BÖLGEYE CAN SUYU OLABİLİR
Abone ol
Gümüşhaneli Turizm şirketlerinden alternatif bir rota talebi geldi.

Gümüşhane Merkezli faaliyetlerine devam eden Canca Turizm acentesi sahibi Fazıl Ceylan Limni Gölü, Karaca mağarası ve Torul cam seyir Terası üçgeninde alternatif bir turizm rotası oluşturulabileceğini, bu rotanın mevcut rotadan daha kısa ve cazip olabileceğini dile getirdi.

Son yıllarda yapılan Turizm destinasyonları ile daha da bir anlam kazanan ve Gümüşhane’nin tanıtılmasında önemli bir paya sahip olan Limni Gölü ve Torul Cam seyir terasının her geçen gün ziyaretçi sayısının arttığını belirten Ceylan, “ Şu an da Limni Gölüne giden bir ziyaretçi geldiği yolu tekrar geri dönerek Zigana dağını iniyor ve Torul Cam Seyir Terasına buradan da Karaca mağarasına geliyor. Bu durum hem zaman hem de maliyet açısından sıkıntılı bir durum oluşturmakta” dedi.

Daha Kısa Bir Rota Kullanılabilir

Bu çarpık yol güzergahının oradan kaldırılmasının bölge turizmine büyük katı sağlayacağını ifade eden Ceylan, “ Şu anda Limni gölünün bulunduğu alandan Cebeli köyü kırsalına bağlanan ve yeşil Yol kapsamında yapılan bir yol mevcut. Bu yolun ıslah çalışmalarının tamamlanması ve faaliyete geçirilmesi durumunda Limni Gölü, Karaca Mağarası ve Torul Seyir Terası destinasyonları arasında daha kısa ve anlamlı bir rota oluşturulabilir. Bununla birlikte Limni Gölüne gelen ziyaretçiler geri dönmeden karaca mağarasına oradan da Torul Seyir terasına ulaşabilir ve bu üçgen daha verimli hale getirilebilir. Bu durumda üç destinasyon arasında doğal bir bağ kurmuş oluruz. Böylelikle zaman ve yakıttan tasarruf ederken ziyaretçi sayısında büyük bir artış sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

Girişimde Bulunduk Ama Olmadı

Şehirdeki Turizm acenteleri olarak uzun süredir bu meseleyi gündemde tutmaya çalıştıklarını ifade eden Ceylan, “ uzun süredir bu güzergâh gündemimizdeydi. Konuyla ilgili yetkili yerlerle de görüş alışverişinde bulunduk. Bahsettiğimiz bu alternatif rotanın Limni Karaca arasını 20 dakikaya düşüreceğini ifade ettik. Yetkililer yeşil yol kapsamında bir yol çalışması yaptılar. Lakin daha sonra çalışmalar durduruldu. Turizmden yüksek bir gelir elde edilmeye başlandığı bu dönemlerde bu çalışmaların daha da bir anlamlı ve öncelikli olması gerekiyor zannımca. Yolu asfalt olan köye yeniden asfalt yol yapmaktansa bu yolu bir an önce faaliyete geçirmek gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda yeniden yetkililerin bu konuya yönelmesini rica ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhanespor Beyaz Grupta...Önceki Haber

Gümüşhanespor Beyaz Grupta...

MEHMET ZENGİN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

MEHMET ZENGİN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar