Gümüşhane

Aman Dikkat, Eskiye Dönüyoruz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aman Dikkat, Eskiye Dönüyoruz!
Abone ol
Kurban Bayramı Sonrası Ortaya Çıkan Koronavirüs Tablosu Korkutuyor.

Kurban Bayramı sonrası koronavirüs vaka sayıları artmaya devam ediyor. Tüm ülkede olduğu gibi Gümüşhane’de de vaka sayılarında ki artış ‘eskiye dönüş’ olarak değerlendirilmeye başlandı.  Gümüşhane’de Köse ile Kelkit ilçelerinde ki hareketlilik vaka sayılarını tetiklerken, kentte günlük 50 vaka tespit edilmeye başlandı.

1Temmuz tarihinden itibaren kısıtlama uygulanmayan koranavirüste Kurban Bayramı sonrası koronavirüs vaka sayıları ve PCR testi pozitiflik oranı son 11 günde 2 kat arttı. Normalleşme süreciyle birlikte rehavete kapılan vatandaş aşı da olmayınca vaka sayılarına önüne geçilemiyor. Özellikle aşı karşıtı yapılan kampanyalar nedeniyle vaka sayılarında ki artış giderek artıyor.   Yetkililerde aşı olunması yönünde ki çağrısı giderek artarken, vaka sayılarında gözle görüşe bir artış var. Gümüşhane’de ise günlük vaka sayısı 50’ye yaklaştı. Geçtiğimiz hafta yoğun bakım ünitesinde hasta bulunmazken,  artan vaka sayılarıyla birlikte 3 vatandaş yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Korona aşılarını  Ağustosta bitirelim

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın son haftalarda artış gösteren koronavirüs vakaları nedeniyle aşı çağrısında bulundu. Son günlerde Delta Varyantı’nın da etkisini göstermesi ile birlikte artışa geçen koronavirüs vakaları ile ilgili en etkili silahın aşı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aydın, vatandaşların Ağustos ayı boyunca aşılarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı.  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın son haftalarda artış gösteren koronavirüs vakaları nedeniyle aşı çağrısında bulundu. Son günlerde Delta Varyantı’nın da etkisini göstermesi ile birlikte artışa geçen koronavirüs vakaları ile ilgili en etkili silahın aşı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aydın, vatandaşların Ağustos ayı boyunca aşılarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

“TEKRAR KISITLAMALARLA KARŞI KARŞIYA KALINABİLİR”

Dünyadaki vakaların artış hızıyla beraber kısıtlamaların tekrar gündeme gelebileceğini ifade eden Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, vatandaşlara aşı çağrısında bulunarak şu ifadelerde bulundu: “Şu an için Türkiye’deki vakalar hâlihazırda yönetilebilir olmakla beraber, önümüzdeki günlerde dördüncü dalga riskini halen taşımaktadır. Elbette ki dördüncü dalga riski olduğu zaman tekrar kısıtlamalarla karşı karşıya kalınabilir. Bizler güz döneminde dördüncü dalga ile karşı karşıya kalmamak, yeni kısıtlamalarla karşılaşmamak, okullarımızın kapalı kalmasını, iş yerlerimizin kapalı kalmasını, sosyal ve normal hayatımızın yaşamının engellenmesini istemiyorsak önümüzde büyük bir fırsat var.

 “AĞUSTOS AYI BOYUNCA LÜTFEN AŞILARIMIZI YAPTIRALIM”

Ağustos ayı boyunca en azından iki doz aşıyı yaptırıp güz dönemine toplumun yüzde yetmiş ve daha fazlasının bağışık olarak girmesiyle biz normal hayatımızı yaşarız. Kısıtlamalar ile karşı karşıya kalmayız. Ama bu Ağustos ayında da geçtiğimiz aylar gibi arzu edildiği gibi aşılama yapamaz isek, o zaman biz güz döneminde yeniden bedel ödemekle karşı karşıya kalırız. Tedbirlerle birlikte daha da tehlikeli bir boyuta ulaşabilen Delta Varyantı’na karşı en büyük silahımız aşıdır. Ağustos ayı boyunca lütfen aşılarımızı yaptıralım”

Bilim Kurulu Üyesinden çağrı: 'Lütfen kulak asmayın'

Aşı karşıtları dedikodularla hareket ederken, hem kendi hem de çevresindekilerin sağlığını tehlikeye atıyor. Bilim kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, aşının yan etkilerinin abartılarak anlatıldığına dikkati çekti, "Lütfen kulak asmayın" çağrısında bulundu.

Salgınla mücadele sürecinde en büyük zorluk aşı karşıtlığı. Bu durum hem salgının daha da uzamasına sebep oluyor hem de aşı olacak kişileri tedirgin ediliyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan aşı karşıtı kişilerin sözlerinin insanları korkuttuğunu belirterek ''Lütfen kulak asmayın'' dedi.

Prof. Dr. Seçil Özkan ''Sinovac ile ilgili ''etkisiz'' imajı oluştu, Biontech ile ilgili de yan etkilerine ilişkin bir algı. Hep yan etkileri üzerinde duruluyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Özkan aşı olunmadığı takdirde daha kötü durumlarla karşılaşılabileceğini söyledi. Toplumun bu konuda kaygı duymadan aşılamadan geri durmaması gerektiğini dile getirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’nin kahramanları Antalya’daÖnceki Haber

Gümüşhane’nin kahramanları Antalya’da

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Öğrencilerini BekliyorSonraki Haber

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar