Gümüşhane

Araçlarınızın kış bakımını unutmayın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araçlarınızın kış bakımını unutmayın
Abone ol
Gümüşhane sanayi sitesinde uzun yıllardan beri babası Muammer ve kardeşi Samet Şahin’le birlikte oto tamiri üzerine esnaflık yapan Recep Şahin, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte araç sahiplerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Aynı zamanda Gümüşhane Off-Road Kulübü Motor ve Doğa Sporları Derneği (GÜMOFF) Başkanı olan Şahin, kış aylarının zorlu şartlarına hazırlık olarak araç bakımının önemine vurgu yaparak sürücülerin kış mevsimi öncesinde araçlarını kontrol ettirmeleri ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini söyledi.

Şahin, soğuk hava koşullarının araçların performansını etkileyeceğini belirterek, araç sahiplerine kışa hazırlık konusunda bilgiler verdi. Şahin, özellikle kış lastiği kullanımına dikkat çekerek sürücülerin lastiklerini düzenli olarak kontrol etmelerini istedi.

Kışın karlı ve buzlu yollarda güvenli sürüş için kış lastiği kullanımının önemine vurgu yapan Şahin, sürücülerin lastiklerini düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiğini ifade etti.

“Antifriz kontrolüyle motorunuzu soğuktan koruyun!”

Havaların sıfırın altına düşmesiyle birlikte araç sahiplerine antifriz seviyelerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve eksikse eklemeleri konusunda uyarılarda bulunan Şahin, antifrizin motoru soğuktan koruduğunu belirterek, bu kontrolün ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

“Soğukta sorun yaşamamak için akünüzü kontrol edin”

Şahin, kış aylarında akünün daha fazla zorlandığını ve bu nedenle akü durumunun düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirterek soğuk hava şartlarında akünün performansını kaybetmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını önerdi.

Araç sahiplerine motor yağının kış aylarında daha yoğun çalıştığını hatırlatan GÜMOFF Başkanı Şahin, düzenli yağ değişiminin motorun sağlığı için önemli olduğunu belirtti.

Kış aylarında kar yağışı ve buzlanma nedeniyle fren sistemine ekstra yük bindiğini ve bu nedeniyle fren sisteminin de düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekirse bakım yapılması gerektiğini kaydeden Şahin,  fren balatalarının ve disklerinin aşınma durumlarının gözden geçirilmesini önerdi.

Havanın erken karardığı kış mevsiminde aydınlatma sistemlerinin de doğru çalışmasının can güvenliği açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade eden Şahin, farların, stop lambalarının ve sinyallerin düzenli olarak kontrol edilmesi çağrısında bulundu.

Kışın kar yağışı ve buzlanma nedeniyle cam sileceklerinin düzgün çalışması ve cam suyunun donma noktasının düşük olması gerektiğini de hatırlatan Şahin, araçların iç ısıtma sisteminin düzenli bakımının araç içinde konforlu bir ısınma sağlamak adına önemli olduğunu vurgulayarak, araçların kış şartlarına uygunluğunu artırmak için periyodik bakımın da ihmal edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandıÖnceki Haber

Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler G...

Yıldız: Rutini desteklemeyinSonraki Haber

Yıldız: Rutini desteklemeyin

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar