Gümüşhane

Artabel’in yaratıcı turizm master planı hazırlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Artabel’in yaratıcı turizm master planı hazırlandı
Abone ol
Gümüşhane'nin çatısı olan Artabel Gölleri Tabiat Parkının olduğu alanın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve geleceğe dair vizyon belirlemek amacıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hazırlanan Artabel Gölleri Tabiat Parkı Yaratıcı Turizm Konsept Master Plan tanıtım toplantısı yapıldı.

Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda eşsiz doğası, zengin biyoçeşitliliği ve 20’den fazla gölüyle "Yüksek zirvelerin cenneti" olarak adlandırılan Artabel Gölleri Tabiat Parkının da içerisinde olduğu alanla ilgili hazırlanan plan katılımcıların görüşlerine sunuldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü ile Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği’nin de (GÜDAK) katkı sağladığı saha çalışmalarının ardından hazırlanan plan uzmanlar tarafından sunum eşliğinde anlatıldı.

Planı hazırlayan uzmanlardan yüksek şehir plancısı Cevat Üçüncüoğlu ve peyzaj mimarı Altan Abdüloğlu tarafından yapılan sunumlarda alanda turizme yönelik yapılabilecek çalışmalardan dünyadaki örneklerden esinlenerek bahsedildi.

Gülaçar, Gümüştuğ ve Dağdibi köylerinden çıkış yapılabileceği ifade edilen planda otantik yayla evleri, pansiyonlar, kolay, orta ve zor yürüyüş parkurları, Osmanlı-Rus savaşı kalıntıları, tur kayağı, meteor yağmuru festivalleri, kuş gözlemi ve binicilik yapılabilecek alanlar belirlendi.

Toplantıya katılan Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Torul ilçesinin Artabel, Abdalmusa, Zigana, Limni Gölü, Karaca Mağarası, Altınpınar Gölü, Torul Barajı gibi doğal güzelliklere ev sahipliği yaptığını ve adeta Gümüşhane’de turizmin lokomotifi olduğunu belirterek yapılan çalışmayla ilgili en kısa zamanda odak çalışma grupları oluşturup planda belirlenen konulardan hangilerinin yapılabileceği konusunda çalışma yapılacağını söyledi.

Programa GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi akademisyenleri, ilçe kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dr. Mustafa Çalık son yolculuğuna uğurlandıÖnceki Haber

Dr. Mustafa Çalık son yolculuğuna uğurla...

Kara haberler ard arda geliyorSonraki Haber

Kara haberler ard arda geliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar