Gümüşhane

Aslan adaylığını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aslan adaylığını açıkladı
Abone ol
Gümüşhane-Bayburt barosunun bölge barosu olarak 3 Ekim’de yapacağı son Baro seçiminde Gümüşhaneli Avukat Metin Aslan adaylığını açıkladı.

Gümüşhane-Bayburt barosunun bölge barosu olarak 3 Ekim’de yapacağı son Baro seçiminde Gümüşhaneli Avukat Metin Aslan adaylığını açıkladı.

3 Ekim Cumartesi günü Av. Murat Öztekin Konferans Salonunda gerçekleştirilecek kongrede 13 maddelik gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanacak. 

Gümüşhane’de halen avukatlık mesleğini icra eden Av. Metin Aslan hafta sonu yapılacak olan seçimlerde aday olacağını açıkladı.

Yargının üç temel unsurundan birisi olan avukatlık kurumunun etkin ve güçlü bir yapıya sahip olmasının adaletin tesisi açısından olmazsa olmaz olduğunu belirten Aslan, barolar aracılığı ile avukatlar ile diğer yargı mensupları arasında bir köprü kurulup mesleki dayanışmanın en üst düzeye çıkarılabileceğini, bunun da tüm meslektaşlarına zaman ve enerji kazandıracağını belirtti. 

Kendisinin seçimi kazanması halinde ortak akla dayalı, istişareye açık, şeffaf, çözüm odaklı bir yönetim benimseyeceklerini kaydeden Aslan, mesleğe yeni başlayan stajyer avukatların ilk olarak dirsek temasına geçtikleri, somut örneklerle karşılaştıkları bu dönemde baroların hayati derecede önemli bir misyon yüklenmesi ve meslektaşları için uygun koşulları sağlayarak meslek etiğine uygun olarak faaliyet göstermesi hususunda yardımcı olunması gerektiğini ifade ederek seçimlerin baroya,  yargı mensuplarına ve Gümüşhane halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye’de son dönemde yapılan kanuni düzenlemenin ardından çoklu baro sistemine geçilmesiyle birlikte ülkenin son bölge barosu olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu son kongresini gerçekleştirdikten sonra ayrılacak. 

Türkiye’de barosu bulunmayan tek il olan Bayburt’ta 34 avukatın bir araya gelerek Bayburt Barosunu kurmasıyla birlikte tarihe karışacak olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosunun yerine Gümüşhane’de 54 kayıtlı avukattan oluşan Gümüşhane Barosu görevine devam edecek. 

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosunun son kongresinde Bayburt’tan avukatların da gelip son kez oy vereceği, bir gün sonra da Bayburt Barosu kongresinde oy kullanacakları öğrenildi. 

25 Temmuz 1974 tarihinde 24 avukatın imzasıyla kurulan ve ilk başkanı merhum Av. Necati Akagün olan Gümüşhane Barosu, 1989 yılında Bayburt’un il olması sonucu Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak o günden bugüne hizmet veriyordu.  

Av. Metin Aslan Kimdir?

Avukat Metin Aslan, 1975 Yılında Gümüşhane merkeze bağlı Yeniyol köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Gümüşhane'de tamamlayan Metin Aslan, Gümüşhane Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 2000 yılında Fakülteden mezun olan Metin Aslan 2001 yılında avukatlık stajını tamamlayarak 2002 yılında Yedek Subay olarak vatani görevini tamamlayarak 2003 yılından bugüne kadar Gümüşhane Barosu'na bağlı olarak kendi avukatlık bürosunda mesleğini ifa etmektedir.

18 Yıldır mesleğini başarıyla yürüten Avukat Metin Aslan, birçok özel ve kamu kurumunun da avukatlığını yapmakla birlikte bir çok dernek ve sosyal alanda çeşitli görevlerde üstlenmiş ve hala sürdürmekte olduğu görevleri mevcuttur. Avukat Metin Aslan evli ve bir çocuk babasıdır. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüştaş gururumuz olduÖnceki Haber

Gümüştaş gururumuz oldu

Virüs köylü üreticiyi de mağdur ettiSonraki Haber

Virüs köylü üreticiyi de mağdur etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar