Gümüşhane

Ateş’ten sert tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ateş’ten sert tepki
Abone ol
İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, ‘Adım Adım 2023; Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun’ temalı esnaf ziyaretleri programı kapsamında MYK üyeleriyle birlikte Gümüşhane’ye MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan’ın etkinlik öncesi yaptığı açıklamalarda özellikle Millet İttifakı için söylemlerine sert tepki gösterdi.

Kin, nefret ve ayrıştırıcı dili şiddetle kınadığını ve esefle protesto ettiğini belirterek Maide Suresi 48.ayetini hatırlatan İl Başkanı Ateş, “Ayette ‘Allah isteseydi, sizi tek bir millet de yapardı. Yapmadı, verdikleriyle sizi sınamak istedi, öyleyse birbirinizle hayırda yarışın. Hepiniz, sonunda Allah'a döneceksiniz. O da atışıp durduğunuz konuları size bir bir sayıp dökecek. Sana da Kur'anı gerçek olarak; önceki kitapları doğrulayıcı ve gözetici olarak gönderdik.’ Buyuruyor. Bu nedenle biz ülkemize hizmette, insanımıza hürmette hayırla anılmak ve yarışmak istiyoruz. Millet ne demektir biliyor musunuz? Millet; çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanların oluşturduğu ve Vatan toprağında yaşayanlardır. Bu kavram Türkler için daha özel ve kıymetlidir, zira TÜRK vatansız olamaz, Millet olma şuur ve vasfını kaybedemez, kaybetmemelidir. İşte tam da bu yüzdendir ki, bu kutsal vatan topraklarının evlatlarına İllet, Zillet, Bölücü, PKK’lı, FETÖ’cü gibi sıfatlar genelleme yapılmak suretiyle söylenemez, söyleyenleri şiddetle men eder ve kimlerle beraber yol yürüdüklerine bakmalarını tavsiye ederiz” dedi.

Ateş, Milletvekili Taşdoğan’a “Kimlerle yol yürüyorsunuz?” diyerek yaptığı hatırlatmalarda, “İktidara geldiklerinde ülkücü-milliyetçi kadrolara cüzzamlı gibi bakan ve baskılarla birçoğunu emekliliğe zorlayanlarla,  2011 yılında Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) temsilcileriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti görevlileri olarak Oslo’da görüşme yapanlarla,  2012 yılının sonuna doğru başlayan çözüm sürecinin en önemli adımı Dolmabahçe Mutabakatının mimarlarıyla, 16 Kasım 2013'te çözüm sürecinin yürütüldüğü dönemde o zaman Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır buluşmasında megri megri diyenlerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün kurum ve kuruluşlarını Fetullah Gülen hareketine teslim eden uygulamalara yol veren ve Devletimizin başına 15 Temmuz hain darbe girişimini getiren hainlerle vaktiyle sarmaş dolaş olanlarla, 31 Mart 2019 İstanbul seçimleri öncesinde Osman Öcalan’ı TRT ekranlarına çıkaranlarla, Türküm, Doğruyum…. diye başlayan andımızı çözüm sürecine feda edip yasaklayanlarla, 2013 yılında  “Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız. Kuru milliyetçilik yok diyenlerle… dahası da var ama anlayan için şimdilik yeterli” ifadelerini kullandı. 

Bu bağlamda bilgeliği ve bilge kişiliği de önemsediklerini ifade eden İl Başkanı Ali Ateş, “Zira bilge ‘her şeyi bildiği gibi, bildiği şeyleri de iyi ve sağlam bilen, bilgisini kendisi ve başkaları için en yararlı bir biçimde kullanabilen, iyi ahlaklı, olgun kimse’ olarak tanımlanır. Bizdeki çakma bilgelere bakıyorum hiç de bu tanımla bağdaştıramıyorum. Daha dün aynı saflardayken milliyetçiydik, ülkücüydük, devletçiydik velhasıl 9 ışık doktrininin yılmaz bekçileriydik, otoriter ve antidemokratik tutumlar nedeni ile ayrı düşünce illet olduk, zillet olduk, Fetöcü olduk, PKK’lı olduk. Ayıptır yapmayın. Fikrini namusu yapanlarla, zikrini pazarlayanları lütfen karıştırmayın” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ağaç: Emniyetimizi tebrik ediyorumÖnceki Haber

Ağaç: Emniyetimizi tebrik ediyorum

Bektaş: Kızılay’ın ücretsiz konaklama ve çay servisi hizmetine karşıyızSonraki Haber

Bektaş: Kızılay’ın ücretsiz konaklama ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar