Gümüşhane

Bakan Soylu’nun Adı Sokağa Verilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Soylu’nun Adı Sokağa Verilecek
Abone ol
Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Hükümet Konağı Meydanının İsmini ‘Süleyman Soylu Meydanı’ Olarak Belirlediklerini Açıkladı.

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Hükümet Konağı Meydanının İsmini ‘Süleyman Soylu Meydanı’ Olarak Belirlediklerini Açıkladı.

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde planlanan yeni hükümet konağı projesinin ihale süreci başladı. Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler,

“Hükümet konağı meydanının ismini ‘Süleyman Soylu meydanı’ olarak isimlendireceğiz. Bu kararı Belediye meclisimizden oy birliğiyle geçirdik” dedi.

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler ve beraberinde ki heyet 2021 yılında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret etti. Gümüşhaneli belediye başkanları Bakan Soylu’ya taleplerini iletirken, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler’ de Bakan Soylu’ya Köse’nin modern bir hükümet konağına ihtiyacı olduğunu iletti.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gelen talepler doğrultusunda Köse’ye modern hükümet konağı yapılacağına dair söz verdi. Bakan Soylu’nun talimatıyla ekipler Köse’ye gelerek incelemelerde bulundu. Köse Belediyesine ait arazinin İçişleri bakanlığına mahsup edilmesi ve arazinin incelemesinin ardından çalışmalar hız kazandı.  Köse’ye modern hükümet konağı kazandırmak için ihale sürecine girildi. Projenin tamamlanmasının ardından, hükümet konağının yapılacağı meydana İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismi verilecek.  Söz konusu karar Köse Belediye Meclisten oy çoğunluğuyla geçti.

‘VATANDAŞLARIMIZ SAĞLIKLI BİR HİZMET ALAMIYORDU’

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Köse’nin 1989 yılında ilçe olduğunu belirterek,

“Vatandaşlarımız bugüne kadar, resmi kurumlardan sağlıklı ve tam bir hizmet alamadı. İlçemizin iklim şartları, Gümüşhane’nin en yüksek ilçe konumunda olması,  vatandaşlarımız için şartların biraz daha zor olmasına neden oluyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için, yıllardır yapılan çalışmalar neticelendi. Toplam değeri 15 milyon TL olan belediyemize ait arsayı hükümet konağı yapılması için İçişleri Bakanlığına verdik” ifadelerini kullandı.

Başkan Köse,

“Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve diğer belediye başkanlarımızla birlikte İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu ziyaret ettik. Bakanımıza ilçemize hükümet konağı kazandırmak için talebimizi ilettik” dedi.

‘PANDEMİ SÜRECİ PROJEYİ ERTELETTİ’

Hükümet konağı projesi için 2022 yılında çalışmalar başlatıldığını ve Pandemi süreci nedeniyle 2022 yılına projenin yetiştirilemediğini belirten Kesler,

“Projemiz 2023 yılına kaldı. 2023 yılına kalan hükümet konağı projemiz ihaleye çıktı. Hükümet konağı projesi tamamlandığında vatandaşımızın resmi kurumlarla olan ilişkilerini daha sağlıklı bir ortamda yapacağına eminim ve herkes çok memnun olacaktır. Hükümet konağı projesi Kösemize bir ilçe kimliği kazandıracaktır.  Hükümet konağı olmadığı için maalesef Kösemiz resmi olarak bir ilçe olsa da, maalesef ilçe kimliğini yansıtamıyordu. Hükümet konağı projemiz tamamen Selçuklu mimarisine uygun şekilde olacak” diye konuştu.

Başkan Kesler son olarak,

“Terörle mücadele konusunda üstün bir mücadele veren, bölgemizin insanı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adını hükümet konağın yapılacağı sokağa vereceğiz. Belediye meclisimizden bu kararı oy birliğiyle geçirdik. Hükümet konağı meydanın ismini ‘Süleyman Soylu meydanı’ olarak isimlendireceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
96 projeye yüzde 50 hibe desteği verilecekÖnceki Haber

96 projeye yüzde 50 hibe desteği verilec...

MHP Gümüşhane adayları kesinleşti ilk yorum eski il başkanından geldiSonraki Haber

MHP Gümüşhane adayları kesinleşti ilk yo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar