Gümüşhane

Başkan Çimen: Ranta izin vermedik, imar verdik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Çimen: Ranta izin vermedik, imar verdik
Abone ol
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yeni hastane yolunu gündüz kapatıp gece yeniden açan Emsal Koç’un kamuoyuna yanıltıcı bilgiler verdiğini, Belediye olarak rant değil, imar verdiklerini ve hastane için şehrin menfaatleri doğrultusunda en uygun imar planını düzenlediklerini belirterek, toplumu yanıltıcı açıklamaları ve kurumlarını küçük düşürücü ifadeleri dolayısıyla söz konusu kişiler hakkında hukuki sürecin başlatılacağını söyledi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane’de yapımına 2012 yılında başlanan, 2015 yılında tamamlanan ve geçtiğimiz yıl hizmete açılan yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin yolunun kapatılmasına ilişkin kamuoyunu yanıltıcı bilgiler verildiğini kaydeden Başkan Çimen, detaylı bilgiler aktardı.

“Söz konusu kişi, kamulaştırma bedelinin yüksek çıkması için çeşitli yollara da başvurmuştur”

Belediye Meclisince söz konusu alanda imar düzenlemesi yapıldığını ve yapılan imar düzenlemesi sonrası yol sorununun çözüme kavuşturulduğunu fakat söz konusu alanda yapılan imar planını uygun bulmayan arsa sahiplerinden bir kişinin yolu ulaşıma kapatıp sonra yine açtığını hatırlatan Çimen, “Yeni hastane bölgesindeki parseller 2007 yılında onaylanan imar planı ile Kent Parkı olarak tescillenmiştir. Söz konusu alanlar 2014 yılında Emsal Koç isimli şahıs tarafından ortakları Ramazan Gergin ve Zakir Bildik ile satın alınmıştır. Parseller Yeni Devlet Hastanesi yanında olduğundan dolayı daha sonra hastane yolu için imar çalışmaları yapılmış ve kamulaştırma bedeli belirlenme aşamasına geçilmiştir. Söz konusu kişi, bu bedelin yüksek çıkması için çeşitli yollara da başvurmuştur. Kendisine ait olan hastane yol ayrımında bulunan ve imar planında yol ve refüj olarak görünen parseli başka bir kişiye emlak değerinden yüksek bir bedelle satış yapmıştır. Ayrıca İl Özel İdaresi’nin sarı köprü olarak adlandırılan alandaki park alanının satış ihalesine de girmiş bedeli yükselterek ihalesini almış ve teminatını yakarak çekilmiştir. Bu iki girişim kamulaştırma tutarını yüksek göstermek içindir” dedi.

“Adı geçen şahısların kurumları zor durumda bırakmak istemeleri ve çözüm üreten Belediyemize sürekli engel çıkarmalarının yanında mağdur olduklarını da iddia etmeleri anlamsızıdır”

Belediye Meclisi’nin 2016 yılında söz konusu alana imar verdiğini fakat kamulaştırma yapılması planlanmasından dolayı 2017 yılının sonunda bu imar planının iptal edildiğini hatırlatan Çimen, “Daha sonra tekrar kamulaştırma kararı alındı. Ancak adı geçen şahıslarca Belediyemiz ve İl Özel İdaresi’ne dava açıldı. Belediyemize açılan davada yaklaşık 7 milyon lira olarak tespit edilen kamulaştırma bedeli çıkarılmış 3 ay sonra da yer sahiplerince mahkeme ile kararı Meclis kararı yeniden iptal ettirilmiştir. Gelinen süreçte kamulaştırma koşulları oluşturulmadığından dolayı yeniden imar düzenlemesi yapılmıştır. Hastane yolunun geçtiği parsellerin yapılaşmaya uygun alanları kent parktan çıkarılarak imara açılmış ve çalışmalar bu şekilde devam etmektedir. Kurumumuz söz konusu alanda kanunlar çerçevesinde gerekli imar planını düzenlemiş ve onaylamıştır. Adı geçen şahısların kurumları zor durumda bırakmak istemeleri ve çözüm üreten Belediyemize sürekli engel çıkarmalarının yanında mağdur olduklarını da iddia etmeleri anlamsızıdır. İlgili şahsa ait olan ve 52 bin 875 m2 kent parkı olarak görülen alanda yapılan imar düzenlemesi ile 15 bin 76 m2’si yol ve park alanı, 37 bin 799 mt2’si de 3 kat konut ve ticaret alanı olarak planlanmıştır. Söz konusu kişi aynı parseller içerisinde bulunan ve akrabalık bağlarım olduğu gerekçesi ile imarda öncelik tanıdığını iddia ettikleri kişilere de aynı şekilde imar hakkı tanınmıştır. Bu kişilerin yerleri dedelerinden miras olarak kalmıştır. Sonradan hak sahibi olarak parselleri almamışlardır. Bu kişilere ait olan ve intikalleri yapılmamış halde 24 hissedarı bulunan parsellerin toplamı 6 bin mt2’dir. Buranın 2 bin 916 mt2’si yapılaşmaya uygun alan olarak imara açılmıştır. Geri kalan 3 bin 84 mt2lik kısmı da yol ve yeşil alan olarak planlanmıştır” diye konuştu.

“Yanıltıcı açıklamaları ve kurumumuzu küçük düşürücü ifadeleri dolayısıyla söz konusu kişiler hakkında hukuki süreç başlatılacak”

Emsal Koç’un demeçlerinde ifade ettiği söz konusu alanların kamulaştırılması için Belediye’ye 3 milyon liralık kaynak aktarıldığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Çimen, “Maliye Bakanlığımızdan kamulaştırma için ödenek istedik ancak istediğimiz ödenek gelmemiştir. Bu paranın gelmiş olması halinde yine bu miktar kamulaştırma için harcanabilir. Aksi taktirde 1 kuruşu bile başka harcama için kullanılamaz.  Belediyemize gelen her ödenek için nasıl harcama yapılacağı kanunlar çerçevesinde açıkça belirlenmiştir. Ayrıca Belediyemiz tüm imar uygulamalarında kimseye çıkar ve rant sağlamamıştır. Belediye olarak biz rant değil, imar verdik. Hastane için şehrin menfaatleri doğrultusunda en uygun imar planını düzenledik. Şahısların kendi istekleri doğrultusunda imar düzenlemesi yapılmadığı için çeşitli yollara başvurmaları da manidardır. Toplumu yanıltıcı açıklamaları ve kurumumuzu küçük düşürücü ifadeleri dolayısıyla söz konusu kişiler hakkında hukuki sürecin başlatılacağını da belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Demirağ: Eleştiren değil değiştiren bir konsey olacağızÖnceki Haber

Demirağ: Eleştiren değil değiştiren bir...

Şehit Er Selman Güler için mevlit okutulduSonraki Haber

Şehit Er Selman Güler için mevlit okutul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar