Gümüşhane

Başkan Çimen’den önemli açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Çimen’den önemli açıklamalar
Abone ol
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentte görev yapan gazetecilerle iftar sofrasında bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

İftar yemeğinin ardından makamında kamuoyundaki güncel konularla ilgili açıklamalarda bulunan hem de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Çimen, Bahçecik Barajı, yeni Hastane yolu, konut çalışmaları ve diğer konulara değindi.

“Bahçecik Barajı bir aksilik olmazsa içme suyu hattıyla 2023 yılında hizmete girecek”

Dün yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan’ın kent merkezine içme suyu sağlayacak olan Bahçecik barajında önümüzdeki haftadan itibaren su tutulmaya başlanacağı müjdesini verdiğini hatırlatan Başkan Çimen, “DSİ Bölge Müdürümüz müjdeyi verdi. Haftaya su tutulacak Bahçecik barajında. Ben o bölgenin evladıyım. Geçen yılki kuraklık benim gibi bu projeyi yapan DSİ’nin müdürlerini, mühendislerini korkuttu. Geçen yıl biz de köylere su taşıdık. İnşallah bu yıl bereketli bir yıl olacak. O barajın bugünkü değeri 500 milyon. Bizim amacımız o musluklardan billur gibi suyu akıtmak. Arıtma tesisiyle isale hattı ihalesi de yapıldı. Başka bir firma itirazda bulundu ama reddedildi. 1,5 yıl içinde tamamlayacağını söyledi yüklenici. 2023 yılı içerisinde isale hattı da yapılacak. Cumhurbaşkanımız acele kamulaştırmayla ilgili kararı da aldı. Bahçecik Barajı inşallah içme suyu hattıyla 2023 yılında hizmete girecek bir aksilik olmazsa” dedi.

“Hastane yolunda kamulaştırmadan vazgeçtik, imar verdik”

Kamuoyunu meşgul eden bir diğer konu olan yeni Hastane yolunda daha önce kamulaştırma kararı aldıklarını fakat ekonomik sıkıntılar nedeniyle kaynak bulamadıkları için bölgeye imar vermeyi kararlaştırdıklarını kaydeden Çimen, “Hastane yoluyla ilgili 3 ay önce Belediye Meclisi olarak kamulaştırma kararı aldık. 8 bin metrelik alanda kamulaştırma yapılacak ve en az 15 milyon para lazımdı. Bu konuda kaynak arayışlarımız olumsuz sonuçlandı. Biz de İmar kanunundaki hakkımızı kullanacağız. Biz bunu 2016 yılında imarını verdik 2017’nin sonunda iptal ettik. Büyüklerimiz şehir rantı var dedi iptal ettik. Daha sonra da hastanemiz taşındı ve bu sorumluluğu aldık. Tekrar 3 katlı imar verdik. Belediye Meclisinde komisyonda konu. Önümüzdeki mecliste onaylayacağız. Uygun gördüğümüz alanlara verdik imarı. Bu bir kanayan yara ve bizi zor duruma sokuyor. Çözümü noktasında da bu noktaya getirdik. Meclisimize de bu konuda verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hastanenin olduğu bölgede kafeye, restorana, otele ihtiyaç var” diye konuştu.

“729 konut sahasında çalışmalar devam ediyor”

Belediye’nin şirketi olan GÜMSAŞ marifetiyle Mordut mevkiindeki 729 konutluk projenin hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Başkan Çimen, “O alandan 500 bin metreküp hafriyat aldık. Burada birşey olmaz diyenlere olduğunu gösterdik ve başladık. Bu alan kentsel dönüşüm alanı. Şuanda demirleri bağlanıyor. Yarın öbürgün beton da dökülür. İnşaat maliyetleri son 1 yılda çok fazla arttı. Vatandaşa yansıtılacak mı? Tabi ki yansıtılacak. Giderleri azaltıp vatandaşımıza daha az yansıtacağız. Bizim şirketimiz inşallah vergi rekortmeni olacak bu sene. Gümüşhane’de tek bağımsız denetime tabi şirket GÜMSAŞ” ifadelerini kullandı.

“Gümüşhane Belediyesinin ilk defa gasilhanesi oldu”

Geçtiğimiz günlerde ülke gündemine gelen Emirler Mezarlığıyla ilgili de açıklamada bulunan Başkan Çimen, şunları söyledi: “Biz göreve geldiğimizde Emirler mezarlığını kucağımızda bulduk. Bu şehrin ikinci, üçüncü mezarlığını planlamamışlar. Biz 2.mezarlığı yaptık, 3.mezarlığı da planlıyoruz şuanda. Gümüşhane Belediyesinin ilk defa gasilhanesi oldu. Kesinlikle ücret talep etmiyoruz. Son 1 ay içinde 25 defin oldu 6’sı cenazesinin kefen parasını ödemiş. 2 bin 500 lira alındığı söylentisi kesinlikle yalan. Büyükşehirleri örnek alarak yaptık.”

Başkan Çimen daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Çarşı Gümüşhane önündeki eski Toplum Sağlığı ve Denetimli Serbestlik Merkezinin bulunduğu binanın ekonomik ömrünü doldurduğunu ve şuan boş bir şekilde durduğunu belirten Başkan Çimen, o binanın biran önce yıkılarak orada bir meydan oluşturulması gerektiğini, bu konuda da kamuoyundan beklediklerini söyledi.

“GES’i Köse ilçemize yapacağız”

Başkan Çimen başka bir soru üzerine Gümüşhane Belediyesi olarak Güneş Enerjisi Santrali (GES) çalışmalarını tamamladıklarını, daha önce kent merkezindeki Umut Evlerinin arkasına yapılacak tesisin Köse ilçesine alındığını belirterek, “Belediyemizin 3 megawatt gücünde GES yapma imkanı vardı. Yeni yasayla birlikte bu 2 katına çıktı. 4 megawatt güneş enerjisi santrali yapacağız. Daha önce Köse ilçemizde Belediye’den kiraladığımız bir yer vardı, oraya yapacağız. Toplam 5 megawatt gücünde güneş enerjisi santrali yapacağız oraya. Bunu da AKSA firmasıyla anlaştık ve sözleşmemizi imzaladık. Yap-işlet-devret modeliyle 15 yıl sonra bizim olacak. Cebimizden bir kuruş çıkmadan yapacağız. Zaten bizim elektrik alışverişimiz AKSA ile. Yatırımı da AKSA yapacak. Burada cebimizden bir kuruş çıkmadan gelir elde etmiş olacağız. Gümüşhane merkezdeki alanın güneşlenme zamanı düşük olduğundan ve yatırım maliyetinin fazla olmasından dolayı Köse ilçemizi tercih ettik. Buradan vazgeçip tamamını Köse ilçesinde kiraladığımız yere kuracağız. Oradaki güneşlenme oranı çok fazla. Orası daha verimli olacak. 1-2 aya çalışmalara başlar firma” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrenciler sağlık yöneticileriyle buluştuÖnceki Haber

Öğrenciler sağlık yöneticileriyle buluşt...

Hentbol takımı şampiyon olduSonraki Haber

Hentbol takımı şampiyon oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar