Gümüşhane

Başkan Çimen'in Engelliler haftası mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Çimen'in Engelliler haftası mesajı
Abone ol
Başkan Çimen, “Engelli bireyler de toplumun bir parçasıdır. Yarınların bizlere ne getireceğini bilemeyiz” dedi

Engellilik bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğunu belirten Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen; “Onların sorunları bizim sorunumuz, onların talep ve ihtiyaçları, bizim talep ve ihtiyaçlarımızdır. Engelli kardeşlerimiz, bugün ya da sadece bu hafta değil, aklımızda, fikrimizde ve kalbimizde hayatımız boyunca yer edinecek ve kesinlikle öncelikli meselemiz olmaya devam edecektir” dedi.

Gümüşhane Belediyesi olarak; engelsiz yarınları sağlama noktasında örnek bir sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti: “Bizim hedefimiz; engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşamdan soyutlanmasına karşı durmak, onları aktif bir güç haline getirmek ve hayata bizzat istikamet tayin eden bir konuma oturtmaktır. Her birey kendisinin birer engelli adayı olduğunu unutmamalı ve herkes bu doğrultuda hareket etmelidir. Asıl engel beyinlerde, yüreklerde olandır. Eğer gelişmiş, çağdaş, güçlü bir toplum olmak istiyorsak, bunu ancak engellilerin de yaşama katılımını sağlayarak başarabiliriz. Toplumumuzda küçümsenmeyecek sayıda engelli vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu konuda oran ne olursa olsun, insanı yeryüzünün en değerli varlığı olarak gören bir anlayışın fertleri olarak hassasiyetle hareket etmeliyiz. Sevgi göstererek, paylaşarak, değer vererek engeller kalkacaktır. Çeşitli sorunlarına rağmen mücadele veren engellilerimizin bu anlamda daha fazla destekçisi olmalı, kısıtlamalarını en asgariye indirmek için çaba sarf etmeliyiz. Her birimiz kendimizi onların yerine koymalı ve onların yaşam şartlarını daha iyi hale getirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

Toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın “10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı” kutluyor, aileleri ve tüm sevdikleri ile birlikte huzur, mutluluk ve sağlık dolu bir hayat geçirmelerini diliyorum” İfadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'de Sıçaklıklar artıyorÖnceki Haber

Gümüşhane'de Sıçaklıklar artıyor

Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkan vekili Gökmen BEŞİROĞLU Hemşireler Haftası Mesajı Yayınladı.Sonraki Haber

Türk Sağlık Sen Gümüşhane Şube Başkan ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar