Gümüşhane

Başkan Demir’den Adaylık Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Demir’den Adaylık Açıklaması
Abone ol
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SP İl Başkanı Akın Demir, gazetemizin sorularını cevapladı. Başkan Demir,  Saadet Partisi’nin Gümüşhane’den milletvekili aday adaylığı için iki müracaatlarda bulunduğunu belirterek, “Partimize iki tane müracaatımız var. Birisi benim. Adaylık formumu doldurup müracaatımı yaptım, biride Şiran ilçemizde eski ilçe başkanımız Arif Aydın. Kendisi de adaylık müracaatını yaptı. Saadet Parti’sinin milletvekilliği ile ilgili süreci belirlemesi ittifak dahilin de gelişeceği için henüz bu hususta bize adaylıkla ilgili artık adaylığınız kabul gördü. Biz Saadet Partisi olarak tek başımıza seçime gireceğiz denilmedi.  Genel Merkezlerin ortak kararına göre, kesin adaylık sürecimizi belirleyeceğiz” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU İSLAM DEĞERLERİNE HAREKET EDEBİLECEK BİR KİŞİ DEĞİL’

Milleti İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccade olayını değerlendiren Başkan Demir, “Kılıçdaroğlu, seccade ile ilgili durumu tabi ki kendisinin de ifade ettiği şekliyle kasıtlı olmayan spontane gelişen bir hadise kendileri de özrünü ifade etmiştir. Yani Kılıçdaroğlu ‘nun İslam dini değerlerine ve sembollere yönelik hakaret veya kasti hareket edebilecek bir kişi olabileceğini düşünmüyoruz. Öyle bir zihniyette veya yaklaşımda, bulunabilecek bir lider değildir. Bu hususta aynı şekilde iftarı düzenleyen platformun sözcüsü eski adalet bakanı bizim de milli selamet partisi dönemin de adalet bakanı olan İsmail Müftüoğlu da ifade etmiştir. İsmail Müftüoğlu ‘da yaşanan hadiseden dolayı üzüntü duyduğunu bu yaşanan olayda Kılıçdaroğlu’nun bir dahilinin olmadığını, orada seccade bulunmasının tamamen o anlık gelişen bir hadise olduğunu, Kılıçdaroğlu’nun da yanında ki ekibinin de farkında olmadan fotoğraf çektirdiğini ifade etmiştir. Bu insanlık hali olarak yaşanan bir hadisedir ve biz olaya insanlık hali olarak bakıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun kendisi de bu hadiseden dolayı üzüntüsünü ifade etmiştir haliyle biz bunun AK Parti ya da Cumhur İttifakı’nın ifade ettiği şekilde dini sembollere dönük hakaret içeren tavır ve davranışlarda bilinçli bulunduğunu savunan, İslami değerlere yaklaşımı konusunda değerlendirme ve yakıştırmalarını da esefle kınadığımızı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘GÜMÜŞHANE’DE 6’LI MASA TEK ADAYLI AVANTAJLI OLACAKTIR’

Gümüşhane’de İttifak sürecinin henüz netleşmediğini belirten Başkan Demir, “Bizim bildiğimiz kadarıyla ittifak süreci henüz netleşmedi. Milletİttifakı olarak biz 6’lı masa olarak önceliğimiz Gümüşhane de bir milletvekili kazanabilmek. Bunun için ortak aday çıkarılması yönünde bir yaklaşımımız var. Lakin bu hususları ifade ettiğim gibi bizim genelde il başkanları olarak ve teşkilatlar olarak benimsemiş olduğumuz yaklaşımı biz genel merkezimize ilettik. Gümüşhane’de 6 lı ittifakın ortak adayı çıkarılması halinde daha avantajlı olacağımızı belirttik. Bu hususta şuan net bir karar çıkmadı. Haliyle eğer 6lı masanın ittifak adayı olarak CHP ve İYİ Parti olabilir. Bu partilerden olup aday başkası da olabilir. Bu da büyük ihtimalle Cuma günü belirlenecek. Ortak aday olmadığı takdirde büyük ihtimalle herkes kendi adayını çıkaracaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esma ERDOĞAN hakkın rahmetine kavuşmuşturÖnceki Haber

Esma ERDOĞAN hakkın rahmetine kavuşmuştu...

Canlı’ dan İsrail TepkisiSonraki Haber

Canlı’ dan İsrail Tepkisi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar