Gümüşhane

Başkanın hem çöp hem cevap isyanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkanın hem çöp hem cevap isyanı
Abone ol
Gümüşhane’nin Torul ilçesinin Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, hem her yıl özellikle bahar aylarında çöp deryasına dönen Torul Baraj gölündeki kirliliği hem de ilgili kurum DSİ’nin verdiği cevabı eleştirdi.

Gümüşhane’nin Torul ilçesinin Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, hem her yıl özellikle bahar aylarında çöp deryasına dönen Torul Baraj gölündeki kirliliği hem de ilgili kurum DSİ’nin verdiği cevabı eleştirdi.

Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında dün yapılan 2021 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge temsilcileri de kurumlarıyla ilgili sunumlarını gerçekleştirmişti.

Sunumunu yapan DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Deniz Kenanoğlu’nun konuşmasının ardından söz alarak Torul baraj gölünde özellikle bahar aylarında oluşan kirlilikle ilgili konuşan Başkan Özdemir, DSİ tarafından konuyla ilgili kendilerine verilen cevabı eleştirdi.

“Gelen cevapta halkı bilinçlendirip çöpü dereye attırmayın dediniz”

Başkan Özdemir, “Torul barajının kirliliğiyle ilgili daha önce görüş alışverişinde bulunduk. Buralardaki çöplerin bütün pisliği Torul barajında birikiyor. Ne kadar civarda çöp varsa eski regülatör yada Torul barajında birikiyor. Bunların temizliğiyle ilgili yazı yazdık, gelen cevapta halkı bilinçlendirip çöpü dereye attırmayın dediniz” ifadelerini kullandı.

“Buraya çöp bariyerleri koyarak baraja ulaşmasını engelleyecek bir sistem kurabilirsiniz”

Başkan Özdemir’in haklı isyanına duyarsız kalmayan Vali Taşbilek ise “Bunun arka planında gelen yerleri sorumlu tutmak bu işi çözmüyor. Buraya çöp bariyerleri koyarak baraja ulaşmasını engelleyecek bir sistem kurabilirsiniz. Türkiye’nin yüz akı teşkilatlarsınız. Buraları temiz tutmak zorundayız. Gelen cevabı biz hiç saymamış olalım. Belirli yerlere çöp bariyerlere koyarak çözebiliriz. Bizlerde o noktalardaki temizliklerinize yardımcı olalım. Kocaman baraj pislikten geçilmiyor. Görsel güzelliği var, balıkçılık yapılıyor. Harşit bu şehrin önemli bir değeri. Oralara özel çaba bekliyoruz” diye konuştu.

Toplantıda hem Vali Taşbilek hem de Başkan Özdemir’in serzenişlerinin ardından Torul baraj gölü su havzasının olduğu alana çöp bariyeri yapılarak Harşit çayının taşıdığı çöplerin önünün kesilebileceği bir çalışma için karar alındı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Zigana tüneli yüzde 80’e ulaştıÖnceki Haber

Yeni Zigana tüneli yüzde 80’e ulaştı

Gümüşhanespor’u sahipsiz bırakmayacağızSonraki Haber

Gümüşhanespor’u sahipsiz bırakmayacağız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar