Gümüşhane

Bektaş “Acil Destek İstiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bektaş “Acil Destek İstiyoruz”
Abone ol

Gümüşhane Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı İbrahim Bektaş, pandemiden dolayı küçük esnafın zor ve sıkıntılı günler yaşadığını söyledi.

Başkan Bektaş, ekonominin en çok vurduğu kesimin küçük esnaf olduğunu söyleyerek, “Pandemiden dolayı 2 yıldır iş yapamayan esnaf birde girdi maliyetlerinin artmasına sebep olan elektrik, su ve doğalgaz zamlarına yetişemezken, kirasını ödemekte zorlanan, SGK, Bağ-Kur primlerinin çok yüksek artması küçük esnafı daha da zor duruma düşürdü. Çalışan asgari ücretli tamam.  Emekli ve memur maaşını da devletimiz iyileştirdi. Peki işi olmayan esnafımız ne olacak? Acilen Sayın Cumhurbaşkanımızdan en kısa zamanda bizlere de sahip çıkmasını ödemelerde iyileştirme yapmasını bekliyoruz” dedi.

Açıklamasına devam eden Bektaş “Pandemi döneminde en çok sıkıntıyı esnaflar çekti.   Bunların başında da kahveciler ve lokantacılar vardı. Hükümetimiz bu dönemde esnaflara kira yardım adı altında bazı destekleri oldu.  Çoğu esnafımız destek sözü verilmesine rağmen ne yazık ki bundan yararlanamadı.  Yani hemen hemen kimse destek alamadı. Pandemi halen devam ediyor ve buna bağlı olaraktan esnafında sıkıntıları devam ediyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle hemen hemen her ürüne her gün zam geliyor. Başta mazot olmak üzere gelen zamlar ister istemez bir sonraki gün esnafa yansıyor. Kahveciler ve lokantacılar olarak bizler ise her gün çaya zam yapamayacağımıza göre sıkıntılar günler yaşıyoruz. Bir tarafta esnaf sıkıntı çekerken diğer yanda tasarruf tedbirlerine rağmen bürokraside oda değiştirmekten tutunda makam odası yenilemeye kadar devletin parası heba ediliyor. Esnafa yokken, kurumlarda bu savurganlık nasıl yapılıyor. Asgari ücret yüzde elli arttı. Zor ve sıkıntılı bir süreç bizleri bekliyor.  Bu nedenle hükümetten bir an önce esnafa destek paketi açılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ’de kurum iç değerlendirme toplantısı gerçekleştirildiÖnceki Haber

GÜ’de kurum iç değerlendirme toplantısı...

Başkan Çimen’den Belediye işçilerine rekor zamSonraki Haber

Başkan Çimen’den Belediye işçilerine rek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar