Gümüşhane

Bektaş “Yüzde 25'lik İndirim Yetersiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bektaş “Yüzde 25'lik İndirim Yetersiz”
Abone ol
Bektaş “Yüzde 25'lik İndirim Yetersiz”

Gümüşhane Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı Başkan İbrahim Bektaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı ardından açıkladığı, ''Meskenlerdeki günlük 8 kilovat saatin aylık 240 kilovat saati yükseltilmesi, tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmasının yanı sıra, Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin de günlük 30 kilovat saate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacak olmasını son zamlarla birlikte neredeyse yüzde 100 zamla gelen elektrik faturalarında yapılacak yüzde 25'lik indirimin olumlu olduğunu ancak yetersiz olduğunu belirtti.

"Elektrik faturaları, dükkân kiralarıyla yarışmaya başladı"

Yılbaşından sonra gelen zamların esnafı kötü yönde etkilediğini dile getiren başkan Bektaş  "Elektrik masrafları otomatik olarak ikiye katlandı. Elektrik faturaları, dükkân kiralarıyla yarışmaya başladı. Bunlar müşteriye de yansıtılmıyor, müşteriye yansıttığımız zaman kendi kaybınız oluyor. Esnaf şu anda zararına çalışıyor. Yılbaşından önce 1000 lira verilen fatura 2000 liraya kadar çıktı. Bence Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu yüzde 25'lik bir indirim yeterli olmaz, esnafın yüzünü güldürmez. Gelen zamlar yüzde 130'du; yüzde 25'lik indirim yüzde 100’lik zammın devamı olur. Buda esnaf için külfetin devamı demek olur." dedi.

"Yüzde 25'lik elektrik indirimi hafifletir ama esnafı çok da tatmin etmez"

Elektrik zamlarının esnafı çok kötü etkilediğini belirten başkan Bektaş, "Zamlar evleri de etkiledi. Zaten işyerleri zamlı tarife ile hep fazladır. Dükkanlar neredeyse iki katına çıktı. Alışveriş yaparken vatandaş iki ürün alacağına şimdi bir tane ürün alıyor ve elini uzatıyor 'çok pahalanmış' diyor bırakıyor gidiyor. Devletin bir şekilde bu duruma çözüm bulması lazım. Yüzde 25'lik elektrik indirimi hafifletir ama esnafı çok da tatmin etmez çünkü hakikaten faturalar çok yükseldi. Bence eski faturaların üzerine biraz koyabilirler. Örneğin eskiden küçük bir çay ocağına fatura 120 lira geliyordu, 150-160 lira gelse 'eyvallah' deriz ama şimdi 250 lira gelirse bir şey değişmemiş olacak." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilek Güreşinde rekor katılımlı yarışmaÖnceki Haber

Bilek Güreşinde rekor katılımlı yarışma

Gümüşhane’ye 7 yeni spor alanı daha kazandırılacakSonraki Haber

Gümüşhane’ye 7 yeni spor alanı daha kaza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar