Gümüşhane

BESYO Özel Yetenek Sınavına Rekor Başvuru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BESYO Özel Yetenek Sınavına Rekor Başvuru
Abone ol
Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümlerine öğrenci alımı için düzenlenen Özel Yetenek Sınavı rekor başvuruyla başladı.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümlerine öğrenci alımı için düzenlenen Özel Yetenek Sınavı rekor başvuruyla başladı.

Yapacağı Özel Yetenek Sınavı’na 1541 Erkek ve 472 kız öğrenci olmak üzere toplam 2013 başvuruyla tercih edilen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bu yüksek tercih edilme oranından dolayı kendi rekorunu kırdı. Bünyesinde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 60, Spor Yöneticiliği birinci öğretim 70, ikinci öğretim 60 ve Antrenörlük Eğitimi bölümüne de 50 öğrencinin alınacağı Özel Yetenek Sınavı 25 Ağustos Pazar günü başladı. 29 Ağustos Perşembe günü sona erecek sınavın ilk gününde adaylar koordinasyon parkurunda kıyasıya bir mücadele içine girdi. Adayların bu zorlu parkur sınavı kamerayla kayıt alınarak diğer adaylara canlı olarak gösteriliyor. Özel Yetenek Sınavı sonuçları; 31 Ağustos- 1 Eylül 2019 tarihi adayların yerleştirme puanlarına göre asil ve yedek listeler ve ayrıca başvuru yapan her adayın sınav sisteminden aldığı ayrıntılı puanlar genel liste olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Üniversitemizin internet sayfasından açıklanacak. Kazanan adayların kesin kayıt tarihleri ise 2-10 Eylül 2019 olarak belirlendi.

Özel Yetenek Sınavı’nın yapıldığı alana giderek parkur aşamalarını yerinde izleyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, katılan tüm adaylara başarılar diledi. Rektörümüz yapılan Özel Yetenek Sınavı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. “Üniversitemiz ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlarla birlikte yüksek oranda tercih edildi. Aynı şekilde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz tarihinde ilk defa 2013 başvuruyla tercih ediliyor. Yüksekokulumuzda yapılan özel yetenek sınavları her yıl olduğu gibi bu yıl da elektronik ölçümlerin yapıldığı testler kullanılmaktadır. Geçen yıl sınava katılan adaylarımızın Özel Yetenek Sınavı seçmeleri başarılı bir şekilde yapılmıştı. Bu yılda da aynı şekilde hiçbir hak mahrumiyetine sebep vermeden başvuruda bulunan adaylarımız için kabuller son derece şeffaf ve adaletli bir şekilde yapılacaktır. Özel Yetenek Sınavı dijital ortamda kayıt altına alınarak gerçekleşecek. İtiraz etmek isteyenler için kayıtlar yeniden kontrol edilebilecek. Sınavın şeffaf bir şekilde herhangi bir hak ihlali olmadan yapılmasında emeği geçen başta BESYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz Albayrak olmak üzere, görev alan tüm hocalarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Adaylarımızın Gümüşhane Üniversitesi ailesinin bir üyesi olma yolunda gösterecekleri bütün gayretleri takdir ediyor, sınavda bulunan tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir çocuğun yaşayabileceği en ağır travma!Önceki Haber

Bir çocuğun yaşayabileceği en ağır travm...

ÇORUH EDAŞ YENİ ARAÇ FİLOSU İLE 7/24 SAHADA!Sonraki Haber

ÇORUH EDAŞ YENİ ARAÇ FİLOSU İLE 7/24 SAH...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar