Gümüşhane

Birlik Vakfı, Spor Yaptırırken Kitap Okutturuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Birlik Vakfı, Spor Yaptırırken Kitap Okutturuyor
Abone ol
Gümüşhane de Birlik Vakfı ile Halk Eğitim Merkezinin birlikte yürüttüğü Taekwondo kursu Gümüşhane gençlerinin katılımıyla devam etmektedir. Kursa açıldığı günden itibaren 6-15 yaş arası 50 sporcunun katılımı olmuştur.

 Kurs Antrenörü Milli Taekwandocu Kübra Eren; bu imkânları bizlere ve gençlerimize sağlayan Birlik vakfımıza ve Halk Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz dedi. 10 yıldır bu spora milli takım düzeyinde hizmet etmiş olmak ve bilgi, birikim, tecrübemi Gümüşhane’nin gençlerine aktarıyor olmak beni ayrıca mutlu etmektedir. Tekvandodan biraz bahsetmek gerekirse;

Fiziksel ve teknik düzeye ek olarak, tekvando beş prensibe bağlı olan bir felsefeyi öğretir: nezaket, bütünlük, sabır, irade gücü ve bıkmaz bir ruh.

Dünyada en çok bilinen ve yaygın olan dövüş sanatlarının başında gelir. Yapılan araştırmalara göre 144’den fazla ülkede 30 milyona yakın kişi tarafından yapılabilmektedir.

Aynı zamanda Tekvando Olimpik bir spor haline gelmiştir. 1998 yılında ilk defa Kore’nin başkenti Seul’da yapılmıştır. İlk Olimpik düzeydeki dövüş yarışmaları ise ilk defa 2000 yılında Sidney Oyunlarında olmuştur.

Milli sporcu ve kurs Antrenörü Kübra EREN Gümüşhane de Taekwondo sporu için Üst düzey yeteneğe sahip sporcularımız mevcut olup, çok çalışarak ve bu sporu yaşam biçimi haline getirerek şanlı bayrağımızı uluslararası arenada temsil edebileceklerine inancım sonsuzdur. Kurs süresince sadece Taekwondo öğretmiyor beş prensibe bağlı olan bir felsefeyi, aynı zaman da okuma kültürlerinin gelişimi ve sosyal hayatta kendisine özgüven sahibi kötü alışkanlıklardan uzak gençler yetiştiriyoruz. Bu ilkeler doğrultusunda Gümüşhane Birlik Vakfı Şube Başkanı Halil İbrahim Karahanoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin kursa katılan sporcularımıza hediye etmiş oldukları okuma kitaplarımızı antrenman öncesi ve sonrasında sporcularımız büyük bir keyifle okuma yapmaktadırlar.

 Bizlere bu imkânları sağlayan Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesine ve Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze sonsuz teşekkür ediyorum. Bu tarz organizasyon şemalarının daha da çoğalarak ve branşlarda organize edilerek şehrimizde sporcu havuzunun artmasını temenni ediyorum dedi. Sporun sadece beden değil ruhen de gençlerimizde olumlu etkileri göz ardı edilemez. Spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak, kendine güveni olan, ülkesi için çalışan ve üreten, özgüvenli ve sağlıklı bireyler yetiştirilmesi sağlanmaktadır.

Birlik Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı Halil İbrahim KARAHANOĞLU “Birlik Vakfı olarak bu Taekwondo kursunu açarken geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, spor yaparak sağlıklı, aynı zamanda spor yaparken sosyalleşen bireyler olarak yetişmesi için bu etkinliğin yanında farkındalık oluşmasını istedik. Spor yapan gençlerimizin sadece spor yapmalarını arzulamadık. Bunun yanında kitap okuma alışkanlığını kazanması için kurs öncesi ve sonrasında okuma seansları olsun istedik. Hediye olarak dağıtığımız kitaplar yaş guruplarına uygun okuyabilecekleri resimli okul seviyelerine göre basılmış roman ve hikâye türünden kitaplardır. Buradaki amacımız, yavrularımızın spor yapması, sosyalleşmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve okuyarak tarihini bilen, güzel ahlak kazanan, vatanını milletini ailesini seven imanlı ve inançlı birer gençlik yetişmelerini sağlamaktır. Gençlerimizin tarihini öğrenerek geçmişten ders alıp geleceğini tayin eden başkalarının rollerini oynayan değil kendi medeniyetini ve kültürünü yaşayan bireyler olarak yetişmesini arzu ediyoruz. Kursa devam eden gençlerimizin velilerinden çok olumlu memnuniyetlerini bildiren dönüşümler alıyoruz bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Gençlerimizin de çok istekli, severek spor yapmaları ve okumaları bizleri ayrıca sevindiriyor. Birlik Vakfı Gümüşhane Şubesi olarak şehrimizin gelişmesine ve halkımızın yetişmesine katkı vermek amacıyla çeşitli konularda konferans ve kurslar açtığımız gibi bundan sonrada kurslar ve konferanslar vermeğe devam edeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Akçay’dan Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Varank’a Önemli DosyaÖnceki Haber

Başkan Akçay’dan Sanayi Ve Teknoloji Bak...

SABRİYE YAZICI HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

SABRİYE YAZICI HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar