Gümüşhane

Bu Ne Perhiz Ne Lahana Turşusu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Ne Perhiz Ne Lahana Turşusu!
Abone ol
Gümüş Oteli Kiralayan Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesi’nin Talep Dilekçesi Şaşırttı

Gümüşhane Hasanbey Mahallesinde bulunan ve 3 kez satışa çıkarılan ve satılamayan Gümüş Otel, Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesi’ne kiralandı.  Gümüş Oteli Kiralayan Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesi’nin, otelle ilgili kaleme aldığı talep dilekçesi şaşırttı.

Gümüşhane Valiliği İl Encümen Başkanlığı Merkez ilçesi, Hasanbey Mahallesi, 23 ada, 2,7 ve 10 parseldeki otel ve bahçesi 5 yıl süreyle kiraya verilecekti.  Son olarak Gümüş Otel adıyla işletilen otelin kira bedeli için aylık 55 bin lira muhammen bedel belirlendi. İlk olarak 2020 yılında 29 milyon liraya satışa çıkarılan Gümüş Otel ve ona bağlı otopark ve bahçe, 2021 yılında fiyatı 32 milyon liraya, 2022 yılının temmuz ayında ise 44,3 milyon liraya yükseltilerek yeniden satışa çıkarılmış ancak yine satılamamıştı. Otelin kiralama ihalesi 10 Ocak 2023 tarihi saat 14.00’da Gümüşhane İl Genel Meclisi Binası, İl Encümeni Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.  Yapılan ihale sonucunda Gümüş Oteli Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesi’nin kazandığı öğrenildi. 

İHALE ŞARTNAMESİNDE MEVCUT YAPIYLA İLGİLİ TÜM BİLGİLER VERİLMİŞ

Gümüş Otel’i kiralık olarak işletmeye hak kazanan Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesi’nin ise, yetkili merceğe bir takım talepleri kaleme alan dilekçeyi iletmesi ise, ihale sürecinde ihale şartnamesindeki bilgilerin dikkate alınmadı mı? Olarak eleştirildi. İhale şartnamesinde, ihaleye katılacak olan kişi, kurum veya kuruluşlara ihale edilecek işletmenin mevcut şartları ve ihale sürecinden sonra, ihaleyi yapan kurumun, ihale edilen işletmeye ekstra yapacağı çalışma açık bir şekilde belirtilir.

SADECE ISITMA SİSTEMİNİN DEĞİŞİMİ SÜRECİ YAPILACAK

Gümüşkoza Gazetemizin edindiğiyle bilgiye göre; Gümüş Otel’i kiralık olarak işletmeye hak kazanan Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesi, ihale tamamlandıktan sonra ilgili kuruma bir talep dilekçesi iletti. İletilen talep dilekçesinde ise, Gümüş Oteli’nin işletme ruhsatı, yapının sağlamlık derecesi, işletmeye engel bir husus var mı? Gibi bir takım taleplerde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.  Öte yandan ihale sürecinde ve ihale şartnamesinde Gümüş Otel’in belediye tarafından ruhsatlı olduğu, yapının herhangi bir işletmeye karşı olumsuz teşkil edecek bir husus oluşturmadığı belirtilirken,  ihale şartnamesinde Gümüş Otel’in sadece ısıtma sistemiyle ilgili yani doğalgaza dönüş sürecinin Gümüşhane İl Özel idaresi tarafından yaptırılacağı belirtilmiş.

TALEP DİLEKÇESİ OLUMLU KARŞILANMAYACAK

Gümüş Otel’i kiralık olarak işletmeye hak kazanan Kızılay Derneği Gümüşhane Şubesi’nin ihale şartnamesinde belirtilen hususlara rağmen, talep dilekçesinde bulunması ve yine bir takım daha talepleri olması kamuoyunu şaşırttı.  Uzun yıllardır hizmete girmek için gün sayan Gümüş Otel’in geçmiş dönemde otel, kafe ve düğün hizmeti verildiği ve bu hizmetler içinde belediye ruhsatı olması gerektiği herkesçe bilinmektedir.

Öte yandan gazetemizin edindiği bilgiye göre ise,  yazılan talep dilekçesine yetkili kurumun olumlu bir cevap vermeyeceği ve sadece ısıtma sistemiyle ilgili değişimde yapılacak olan çalışmayı üstleneceğini bildirecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Millet Bahçesi İhalesi OnaylandıÖnceki Haber

Millet Bahçesi İhalesi Onaylandı

Kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 6 yaralıSonraki Haber

Kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar