Gümüşhane

Butik Otel Bahara Kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Butik Otel Bahara Kaldı
Abone ol
Süleymaniye Mahallesinde Yapımı Devam Eden Butik Otelin Önümüzdeki Bahar Ayında Hizmete Açılması Bekleniyor

Gümüşhane’nin tarihi Süleymaniye Mahallesinde yapımı devam eden Suluhan Butik Otel tüm çalışmaları tamamlanıp önümüzdeki bahar ayına hizmete açılması bekleniyor. Tarihi Süleymaniye mahallesinin turizme katkısında önemli bir yerleşim ve konaklama tesisi olarak hayat geçirilmesi planlanan butik otel 25 odadan oluşuyor. Havuzlu ve restorandı ile göz dolduracak olan otel Gümüşhane turizmine büyük katkı sağlaması hedefleniyor.

Tarihi Doku Korunacak

Süleymaniye Mahallesinde yapımı devam eden Suluhan Butik Otelin inşaatı tamamlandı. İnşaatı tamamlanan otelin tarihi dokusu korunarak iç mimarlar tarafından projesi hazırlanacak. Otelin iç dizaynı ise özel bir şekilde hazırlanacak. İç mimar tarafından hazırlanacak olan projeyle renk, mobilya ve tasarım seçimi mahallenin tarihine uygun bir şekilde yapılacak.

Anıtlar Kurulunun Kabulü Bekleniyor

İnşaatı tamamlanan Butik Otelin anıtlar kurulu tarafından kabulü yapılması bekleniyor. Her ay bir kez toplanan Trabzon anıtlar kurulunun Süleymaniye Mahallesinde yapımı devam eden Suluhan Butik Oteli gündemlerine alarak kabulünün yapılması bekleniyor.  Butik otelin projesi anıtlar kuruluna sunulmuştu.  Anıtlar kurulunun kabulünden sonra Gümüşhane Belediyesi otele ruhsat vererek hizmete açılmasına sağlayacak. Otelin içinde yapılacak olan çalışmalardan sonra önümüzdeki bahar ayında hizmete açılması hedefleniyor.

‘Süleymaniye Mahallesi’ni çok önemsiyoruz’

Süleymaniye mahallesinin şehrin en büyük gündemlerinden birisi olduğunu belirten Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Süleymaniye Mahallesi’ni çok önemsediklerini söyledi. Vali Taşbilek yaptığı açıklama Süleymaniye Mahallesinde inşaatında tamamlanan Butik Otel hakkında bilgi verdi. 

Süleymaniye Mahallesi’nin bir turizm destinasyonu olmasını istiyorsak mutlaka kamu ve özel sektör yatırım yapılması gerektiğini belirten Vali Taşbilek, “Butik Otelin inşaatı tamamlandı. Tarihi doku korunarak iç mimar proje hazırlayacak.  Tüm çalışmaları bahar ayına kadar bitirip, oteli önümüzdeki turizm sezonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Bölgeye yapacağımız birçok projeyle turizm sezonuna hazır girmek istiyoruz.  Tarihi mahallede bulunan Rum okuluyla ilgilide bir çalışmamız olacak.  Kayak tesisleri ise mahalleye olacağı gibi şehre de büyük bir katkı sağlayacak. Önümüzde ki sezona Gümüşhane’de daha fazla sayıda yerli ve yabancı turist ağırlamak istiyoruz. Tüm çalışmalarımız bu yönde” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tahkim’den bir kötü haber dahaÖnceki Haber

Tahkim’den bir kötü haber daha

Mücefher KARA hakkın rahmetine kavuşmuştur.Sonraki Haber

Mücefher KARA hakkın rahmetine kavuşmuşt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar