Gümüşhane

Canlı, Bağımsız Enerji Sen Genel Başkanı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canlı, Bağımsız Enerji Sen Genel Başkanı oldu
Abone ol
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde görev yapan hemşehrimiz Musa Canlı, Bağımsız Kamu Görevlileri Konfederasyonu’na (BASK) bağlı Bağımsız Enerji Sen’in gerçekleşen 6. Olağan Genel Kurulunda Bağımsız Enerji Sen Genel Başkanlığına seçildi.

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Enerji Sendikasında önce uzun yıllar Genel Merkez Kurucu Üyeliği, iş yeri temsilciliği, Şube Başkanlığı ve Genel Merkez Yöneticiliği görevlerinde bulunan Canlı, Türk Enerji Sendikasından istifa ederek Bağımsız Enerji Sen’e üye olduktan kısa süre sonra Bağımsız Enerji Sen’in 6.Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanlığa seçildi.

Yeni bir ekip oluşturarak göreve başladıklarını kaydeden Canlı, “Kamu çalışanlarının hak ve menfaatleri noktasında mücadele ederek, güven noktasında samimi olacağız. Doğru olduğuna inandığımız konuların gür sesi olacağız. Süreci birlikte yöneteceğiz. Kamu görevlilerinin ekonomik zor şartları karşısında biat kültürünü tercih eden, sesi çıkmayan sendikalardan farklı olarak mücadeleye edeceğiz. Kendilerini iki sendika arasına sıkışmış olduğunu düşündüğümüz çalışanlarımızın yeni bir nefes almasında çıkış yolu olacağız. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Yalan söylemeden, hiçbir arkadaşımızın umudunu boşa çıkarmadan, bizi biz yapan değerler üzerinden yeniden yola çıkarak umut olmaya çalışacağız. Niyetimiz samimidir. Allah bizleri bu mücadelede inşallah mahcup etmez” dedi.

Amaçlarının seviyeli rekabetle, hem çalıştıkları kurumların menfaatlerini hem de kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini göz önünde bulundurarak mücadele etmek olduğunu ifade eden Canlı, “Sendikacılık üç ana unsur üzerine yapılır. Güven, samimiyet ve mücadele. Bunlardan biri eksik olduğunda sendikacılık yapılamaz, sadece birbirimizi kandırmış oluruz. Daha iyisini nasıl yapabiliriz mantığıyla, kaliteli ve seviyeli bir yarış tüm sendikaları başarıya götürür. Dolayısıyla bu düsturla hareket ettiğimizde kazanan hep kamu görevlileri olacaktır. Üyelerimizin desteğiyle bizler kendi kurumlarımızda başarılı olursak, diğer kurumlarda da başarılı oluruz. Hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi bölmeden, ayrıştırmadan kamu görevlilerinin hak ve menfaatleri noktasında her zaman her yerde olacağımızı taahhüt ederek; siyasi partilerin vesayetine ve her türlü boyunduruğuna karşı çıkan, gücünü sadece ve sadece kamu çalışanlarından alan tam bağımsız bir sendikacılık, sendikal mücadeleyi kendi çıkarlarına araç olarak kullanmak isteyen anlayışların yerine, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumakla birlikte geliştirmeyi hedef olarak benimseyen kitle sendikacılığı, üyelerinin haklarını hükümetlere teslim eden sarı sendikacılık anlayışı yerine, kamu görevlilerinin hak ve menfaatleri için gerçek ve ilkeli sendikacılık yapma sözü veriyoruz” diye konuştu.

Enerji, Madencilik ve Sanayi hizmet kolundaki kamu görevlilerine çağrı yapan Canlı, “Bu süreçte bize inanıp güveniyorsanız, üye olarak bizlere yol arkadaşlığı yapmanızı, yanımızda olmanızı istiyoruz. Üyeliğinizle bize vereceğiniz destek çok kıymetlidir, bizleri mutlu edecektir. Sizlerden aldığımız güçle mücadele azmimiz daha da artacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözlerinden biri olan “Bağımsızlık benim karakterimdir” inancıyla güven ve samimiyetle mücadele yolunda, hizmet kolumuzda Bağımsız Enerji Sen’le birlikte güçlü olacağız. Bizimle beraber mücadele etmeye, yol arkadaşı olmaya karar verdiğiniz takdirde, sendikamıza sizleri üye olmaya davet ediyoruz. Unutmayalım Sizinle her zaman +bir fazla oluyoruz. Alım gücünün bu kadar azaldığı, enflasyonun yükseldiği, piyasa şartlarının negatif yönde çok değiştiği bir ortamda, memur sendikacılığında hür bir şekilde yanlışlara karşı duramazsak, hakkımızı arayamazsak hep birlikte kaybeden tarafta oluruz. Haksızlıklar karşısında biat kültürünü tercih ederek, susmayı tercih edersek, yanlışlıkları ödüllendirmiş oluruz. Yapılan yanlış işler hep doğru algılanır ve böyle devam eder, gider. Bir yerde demokratik bir tavır koymak gerekiyor. O tavır da mücadeleyi tercih etmeyip, biat kültürünü tercih eden sendikalardan istifa edip, her zaman, her şartta mücadele eden, çalışanın sesi olan sendikalara üye olarak katkı sunmamız lazım. Bizler yeni süreçte Bağımsız Enerji Sen olarak bu mücadeleyi vermeye hazırız. Bu mücadelede cesaret ve kararlılık bizleri başarıya götürecektir. Gayret bizden, destek sizden, başarı Bağımsız Enerji Sen’den” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Üniversiteye Yolculuk Projesi” işbirliği protokolü imzalandıÖnceki Haber

“Üniversiteye Yolculuk Projesi” işbirliğ...

Trabzonspor - Fenerbahçe rekabeti yeşil sahaları aştı, nikah masasına taşındıSonraki Haber

Trabzonspor - Fenerbahçe rekabeti yeşil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar