Gümüşhane

Canlı, “Hükümet Seçim Öncesinde Son Çırpınışlar İçerisindedir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canlı, “Hükümet Seçim Öncesinde Son Çırpınışlar İçerisindedir”
Abone ol
İYİ Parti Merkez ilçe başkanı Bayram Canlı, 2023 genel seçimleri ve EYT konusunun meclisin gündeminde görüşülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Merkez ilçe başkanı Bayram Canlı, 2023 genel seçimleri ve EYT konusunun meclisin gündeminde görüşülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Canlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlayacağı 2023 yılının önemli bir seçim yılı olduğuna vurgu yaparak, “İYİ’lerin iktidarında söz verip de yapamadıklarını yapmaya talibiz” dedi.

Cumhur ittifakının son dönemlerde geniş kitleler kaybettiğine vurgu yapan Canlı, “Geniş kitlelerin desteğini kaybettiğini gören Cumhur İttifakını oluşturan AKP ve MHP son zamanlarda bütün tuşlara basar oldu. Ancak bilmiyorlar ki bütün tuşlara basmak sistem hatasına yol açar ve açıyor. Bu sistem hatasını partimiz iktidarında düzeltecek ve milletimizin hak ettiği refah ve huzuru geri getireceğiz, az kaldı” diye konuştu.

“İktidarın Söv Verip Yapamadıklarına Talibiz”

Canlı “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılı önemli bir seçim yılıdır. 100 yıllık Cumhuriyetimizin 20 yılında iktidara hükmedenler yani 5/1 lik kısmında devleti yönetenler, eşitlik, adalet, adil paylaşım, enflasyonu iyileştirme, liyakat vaatlerinde bulunamazlar, zira 20 yıllık sürede bunların halledilmesi gerekiyordu. Beceremediler, İYİ’lerin iktidarında söz verip de yapamadıklarını yapmaya talibiz” dedi.

“Milletimiz İktidarın Hesabını Sandıkta Görecektir”

Son olarak EYT konusunun meclisin gündeminde görüşülmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Canlı, “Hükümet; toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren bütün konularda olduğu gibi, EYT konusunda da muhalefetin projelerini hayata geçirmek için seçim öncesinde son çırpınışlar içerisindedir. İYİ Parti’nin, TBMM Genel Kurulu’nda “Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)” ile ilgili, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin doğrudan gündeme alınması önergesi AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla 2018 yılının aralık ayında reddedilmişti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konu ile alakalı olarak, “Arkadaşlarım bu konuyu dillendirmesin ve önümüze getirmesinler, seçim kaybedeceğimizi bilsek bile bu konuya karşıyım.” demişti. Şimdi ne oldu da EYT konusu meclisin gündemine geldi. Çünkü İYİ Partinin 2018 yılında samimiyetle verdiği önergeye, oy potansiyeli var olan bir konu gibi ve seçim yatırımı olarak sarılmaları da tam da bu yüzdendir. Milletimiz son dönemlerde hükümetçe alınan palyatif tedbirlerin ve gerekçelerinin farkındadır, samimi olmayan iktidarın hesabını sandıkta görecektir” ifadelerine yer verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yanı başımızdaki Mardin yok oluyorÖnceki Haber

Yanı başımızdaki Mardin yok oluyor

Köse Adaylığını AçıkladıSonraki Haber

Köse Adaylığını Açıkladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar