Gümüşhane

Canlı'ya Parti Önünde Karşılama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Gümüşhane’de 3 dönem MHP’den Belediye Başkanı olan Mustafa Canlı, 31 Mart seçimleri için İYİ Parti’nin adayı olarak Gümüşhane’ye geldi. Çok sayıda davetlinin katıldığı programa İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayıda katıldı.

Gümüşhane’de 3 dönem MHP’den Belediye Başkanı olan Mustafa Canlı, 31 Mart seçimleri için İYİ Parti’nin adayı olarak Gümüşhane’ye geldi. Çok sayıda davetlinin katıldığı programa İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayıda katıldı. Canlı konuşmasının satırbaşları şöyle;

Uzun bir ara verdik ama bu arada sizden hiç kopmadım. İlk seçildiğim yılın 9 Ocak tarihinde de görev yaptığım Çorum’dan gelirken hem Çorum hem Gümüşhane halkı bizi bağrına bastı. Bugün de 1 Ocak 2019, yeni bir yıl yeni bir başlangıç. 31 Mart seçimlerinin de ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

O gün bizi farklı şekilde eleştirenler, farklı yerlere oturtanlar bugün sanki o günler hiç olmamış gibi karşınıza geçip konuşuyorlar, Önemli olan hoş bir sada bırakmak. Görev yaptığım süre içerisinde hiç kimseye ön yargıyla davranmadığımı, o günün şartlarında doğru bildiğimi yaptığıma inanıyorum.
 
Toplumda bir talep varsa, senin teşkilatın seni istiyorsa, toplumun değişik kesimleri seni arzu ediyorsa çok nazlanmanın da bir işe yaramadığını gördüm. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız yalnız bırakmamak istedim. Karar verdikten sonra da 99’da ki o coşkuyu yaşadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Mustafa Canlı karar verdi ama heyecanı yok. Hayır. Heyecanım 1999’dan belki daha fazla. Tecrübemiz var, bu şehri tanıyoruz.

Bugün en temel sorun kaynak. Kaynak üretmeden hiçbir şey yapamazsınız. Belediye’nin rutin gelirleri var. Eğer kaynak ve tüketim ilişkisini dengeleyemezseniz tıkanır kalırsınız. Ben Belediye Başkanlığım süresi içerisinde iktidar partisinin tüm yönetim kadrosuyla belki de kendi mensuplarının göstermediği duyarlılığı gösteren ve onlarla işbirliği içerisinde olan bir kardeşinizdir.

 Ama bugün Belediye’nin iyi yönetilmediğini düşünüyoruz. Bizim 20 milyon lira borcumuz olduğu zaman bunu orada burada söyleyenler bugün 100-150 milyondan bahsediyorlar. Bunu da bilmiyoruz. İşçilere ikramiyesini veremeyen, iş yaptığı müteahhitlerin parasını ödeyemeyen, haciz kıskacıyla karşı karşıya kalan, almış olduğu krediyi de 5 yıl sonra ödeyecek olan bir belediye. Allah seçilecek Belediye Başkanına güç, kuvvet versin. Belediyenin ekonomik yapısı çok çok kötü. Bu Belediyemizin bir avantajı vardı. Maliye Bakanının Bayburt’lu olması nedeniyle buraya özel kaynakları oldu. Ama bu kaynakların çok sağlıklı kullanıldığını düşünmüyorum. Bu şehrin en temel sorunlarından birisi otopark. Biz birinci otoparkın ikinci kısmını ihale yapmıştık, yer teslimi yapmıştık. O seçim heyecanında kazma vuramamıştım. O ikinci etabın otoparkı kaydırıldı, eski stadın oraya yapıldı. Otopark burada mı, orada mı öncelikliydi. Şeffaf olacağız, sizinle dün olduğu gibi bugün de iç içe olacağız, insanı baz alacağız, insanın siyasi tercihlerine bakmayacağız, o kapıdan içeri girdiği zaman makul mantıklı bir önerisi varsa onu değerlendireceğiz, öğrenci ve STK’ların fikirlerine saygı duyup onları dinleyeceğiz, birlikte üreteceğiz, birlikte yapacağız, şehrin sosyal ve kültürel yönden gelişmesini sağlayacağız. Dün olduğu gibi bugün de toplumun içerisinde olacağız

Bu yarış beka sorunu falan değil. Sonuçta kente Belediye Başkanı, Şehr-ül Emin seçiyoruz. Dolayısıyla bu şehri iyi yönetecek, kim daha vasıflıysa onun projelerinin konuşulduğu ve tartışıldığı bir yarış halinde olsun. Böyle olursa kazanan hem kent hem halk olur. Bu yarışın sağlıklı yürümesi en büyük arzumuz. Halkın tercihine şapka çıkaracağız. Halk kimden yana tercihini kullanırsa o tercih bizim başımızın tacıdır. Öyle bir süreç yaşayacağız ki yezid gibi kazanmaktansa Hz. Hüseyin gibi kaybetmeyi tercih eden bir anlayış içerisinde olacağız. 31 Mart’a kadar kapı kapı gezeceğiz, insanların gönüllerine gireceğiz, onlara kendimizi anlatacağız ve başaracağız  ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çimen'den Yeni Yıl ZiyaretleriÖnceki Haber

Başkan Çimen'den Yeni Yıl Ziyaretleri

4, 5 ve 6 Ocakta Amatör Maçlar OynanmayacakSonraki Haber

4, 5 ve 6 Ocakta Amatör Maçlar Oynanmaya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar