Gümüşhane

CHP İle İYİ Parti Arasında Milletvekili Krizi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP İle İYİ Parti Arasında Milletvekili Krizi!
Abone ol
CHP Gümüşhane Teşkilatını İYİ Parti’nin Söylemlerinden Rahatsız Oldu

Millet İttifakı’nda yer alan Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) ile İYİ Parti arasında illere göre milletvekili dağılımı yapılmadan çatlak sesler çıkmaya başladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını belirlemesinin ardından gözler milletvekili adaylarına çevrildi. Millet İttifakı’nın Gümüşhane gibi kentlerde 2023 seçimlerine tek logo altına gireceği konuşuluyor. Hangi illerde hangi partinin logosu altında seçime girileceği henüz netleşmezken, İYİ Parti cephesinden yapılan bazı açıklamaların CHP Gümüşhane teşkilatını rahatsız ettiği bilgisine ulaşıldı. 

Gümüşkoza Gazetemizin edindiği bilgiye göre, CHP Gümüşhane teşkilatı İYİ Parti tarafından yapılan bazı açıklamalardan rahatsız oldu.  Millet İttifakı’nın hangi kentte hangi siyasi parti logosuyla girileceği henüz netleşmemişken Gümüşhane gibi küçük illerde İYİ Parti logosu altında seçime gireceği yönündeki açıklamaları CHP Gümüşhane teşkilatını rahatsız etti. CHP Gümüşhane teşkilatının genel merkezlerin henüz net bir karar vermemişken, İYİ Parti Samsun Milletvekili Gümüşhaneli Bedri Yaşar’ın, Gümüşhane’nin İYİ Parti’ye bırakılmasına dönük söylemleri CHP tabanını rahatsız etti.

CHP, BEDRİ AĞAÇ’TA ISRARCI

Öte yandan CHP Gümüşhane teşkilatının, milletvekili aday adayı olan eski il başkanları Bedri Ağaç’ın aday gösterilme taraftarı.  Edinilen bilgiye göre CHP Gümüşhane teşkilatı, yerli aday profiline uygun olmaya bir adayla yola çıkılması durumda Gümüşhane’den milletvekili kazanmanın zor olarak yorumlanıyor. Bu nedenle yerli aday profiline en uygun ismin Bedri Ağaç olduğu CHP Gümüşhane teşkilatı tarafından seslendiriliyor.

CHP Gümüşhane teşkilatı 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti ısrarı nedeniyle iki kentin AK Parti’nin kazanması örneğini göstererek; Gümüşhane’de İYİ Parti’de ısrarcı olmaması yönünde telkinlerde bulunulacak.

Ortaya atılan farklı bir iddia ise; Gümüşhane’de bu tarz söylemler nedeniyle altılı ittifakın kendi içinde de bir ittifak kurmasının mümkün olacağı öngörülüyor.

Millet İttifakı’nda yer alan siyasi partilerin bu hafta içi hangi kentte hangi logo ile seçime girileceğinin kararlaştırılması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kampüs FM’de ‘Ramazan Sohbetleri’ BaşladıÖnceki Haber

Kampüs FM’de ‘Ramazan Sohbetleri’ Başlad...

Çaresizlik Çadıra Sıgındırdı!Sonraki Haber

Çaresizlik Çadıra Sıgındırdı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar