Gümüşhane

CHP’ O Pankartı Asamadı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’ O Pankartı Asamadı.
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Örgütü tarafından, parti binasına asılan ‘’128 Milyar Dolar Nerede?’’ afişi, Valilik kararı ile emniyet güçleri tarafından kaldırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Örgütü tarafından, parti binasına asılan ‘’128 Milyar Dolar Nerede?’’ afişi, Valilik kararı ile emniyet güçleri tarafından kaldırıldı. CHP, AK Parti afişlerinin de kaldırılmasını isterken, İl Başkanı Bedri Ağaç ise söz konusu afişle ilgili açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması sürecinde ortaya atılan ve muhalefet partilerinin sık sık gündeme getirdiği Merkez Bankası rezervlerinden 128 milyar doların satıldığı iddiası gündemdeki yerini korurken CHP'nin Merkez Bankası rezervlerinin harcanmasıyla ilgili iktidara yönelttiği "128 milyar dolar nerede?" sorusunun yer aldığı afişler savcılık ve valilik kararlarıyla indiriliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç da dün parti binalarına astıkları ve daha sonra valilik kararı ile emniyet güçleri tarafından halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, karşıt grupları karşı karşıya getirebileceği, suç işlenmesine zemin oluşturabileceği, masum insanları zan altında bırakabileceği gerekçesiyle kaldırılan afiş ve içeriği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Çaldınız Demiyoruz Bu Para Nerede Diye Soruyoruz’

İktidara sordukları soruda kimseyi suçlamak istemediklerini, sadece 128 Milyar Dolar’ın nereye gittiğini öğrenmek istediklerini söyleyen CHP’li Ağaç, ‘’Normalde kamuoyunun öğrenmesi gereken, herkesi ilgilendiren 3600 ek gösterge isteyen polislerden, EYT’lilere, esnaflardan vatandaşlara herkesin merak ettiği konu bu kaynaklar nereye gitti. Hükümet neden vatandaşlara gerekli desteği veremiyor. Başka ülkelerde inanılmaz rakamlarla vatandaşlar desteklenirken bizde yapılamadı. Araştırılınca görüldü ki devletin kasasında para yok. 128 Milyar Dolar rezerv bulunan paranın hazinede kalmadığı ve eksi 47 milyar dolara indiği ve borçlu olduğu tespit edildi. Biz de CHP olarak mecliste, her alanda soruyoruz bu parayı neden harcadınız. Toplumun ihtiyat akçesi vardı o bile harcandı. Bu parayı kime verdiniz? Çaldınız demiyoruz bu para nerede diye soruyoruz. 128 Milyar Dolar dile kolay, Türkiye’nin 1 yıllık Gayri Safi Milli Hasılası. Bu çok büyük bir para,  biz buna bir cevap istiyoruz’’  şeklinde konuştu.

‘Naci Ağbal Bu Kaynağın Nereye Gittiğini Söyleyelim Deyince Adamı Görevden Aldılar’

Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu’nda parti binalarına afiş asılmasının ve düşünce ifadesinin suç olmadığının altını çizen CHP’li Ağaç, ‘’Bunu kamuoyuna açık bir şekilde açıklayın. Dün Lütfü Elvan bile dedi ki bunu açıklama gerekiyor. Bizim görevimiz bu, vatandaşın hakkını savunmak. Türkiye’de birçok yerde partilerimiz bunu yapmaya çalışıyor. Öyle bir davranıyorlar ki sanki suçlular. Anayasa’da 26’ıncı madde, herkes düşüncesini tek veya toplu olarak ifade etme hakkına sahiptir deniliyor. Biz burada düşüncemizi ifade ediyoruz. Siyasi Partiler Kanunu diyor ki siyasi partiler suç işlememek kaydıyla propaganda serbestliği vardır. Afiş ve pankartlarla ilgili sınırlamalar vardır ama parti binaları buna girmez. Valilikler üzerinden pandemi ve türlü bahanelerle pankartlar kaldırılıyor. Biz de bütün illerde bu işler yapıldı, biz de örgüt olarak Genel Merkezimizin bu yöndeki direktifi ile Gümüşhane kamuoyunun da gündemine getirmek istedik. Biz diyoruz ki ey Gümüşhaneli, bu yoksulluk bu ekonomik sıkıntıları çekiyorsan, ey esnaf kardeşim cebinde 5 kuruş para yoksa 10 aydır iş yerlerin kapalıyken devletin sana destek veremiyorsa bunu düşünmen gerekiyor. Ben yardım alan esnafa denk gelmedim. Vatandaş, sen aileni geçindirmek için uğraşırken, hepimizin katkısıyla birikmiş bu 128 Milyar Dolar kayıp diyoruz. Bu paranın nereye gittiğini kamuoyuna açık bir şekilde açıklayın. Naci Ağbal bu kaynağın nereye gittiğini söyleyelim deyince adamı görevden aldılar’’ dedi.

CHP’de AK Parti Afişlerinin Kaldırılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası’na asılan ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ yazılı afişlerin Valilik kararıyla emniyet güçleri tarafından kaldırılmasının ardından, CHP İl Yönetimi de AK Parti’nin AK Parti İI binasında ve Belediye'nin bilbordlarında sergilenen ‘Seni Seviyoruz Erdoğan’ yazılı pankart ve görsellerle, transit yolda kamuya ait duvara asılan ‘İnandığın Yolda Yürü" yazılı pankartların Valilik tarafından aynı gerekçe ile kaldırılmasını istedi. Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç tarafından Gümüşhane Valiliği’ne gönderilen yazıda, ‘’Partimizde İl binamıza asılan "128 Milyar Nerede' Pankartı; valilik makamında. "halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, karşıt grupları karşı karşıya getirebileceği, suç işlemesine zemin oluşturabileceği, masum insanları zan altında bırakabileceği değerlendirilerek" polis marifeti ile kaldırtılmıştır. AK Parti İI binasında asılı durumda olan, Belediye'nin muhtelif yerlerdeki bilbordlarında haftalardır sergilenen" Seni Seviyoruz Erdoğan- yazılı pankart ve görsellerin, ayrıca; Transit Yolda Kamuya ait duvara asılan inandığın Yolda Yürü" yazılı pankartların da: aynı gerekçe ile: hakkaniyet, emsal ve eşitlik çerçevesinde kaldırtılmasını Arz ederim’’ ifadelerine yer verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karşıyaka Mahallesi’nde Bir Apartman Karantinaya AlındıÖnceki Haber

Karşıyaka Mahallesi’nde Bir Apartman Kar...

Gümüşhane’de Kene VakasıSonraki Haber

Gümüşhane’de Kene Vakası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar