Gümüşhane

CHP’den Yunus Emre bebek için kermes

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’den Yunus Emre bebek için kermes
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlıkları SMA hastası Yunus Emre bebek için 3 gün sürecek bir kermes programı düzenledi.

Gümüşhane’de ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığıyla mücadele eden 1 yaşındaki Yunus Emre Kaçan bebek için bir destek de CHP Gümüşhane İl Gençlik Kolları ve Kadın Kolları teşkilatından geldi.

Valilik onaylı başlatılan kampanyaya destek için 3 günlük kermes programı düzenleyerek kampanyaya destek olan CHP teşkilatı tüm Gümüşhanelileri Fatih Parkı’na davet etti.

“Yunus Emre bizim hassas noktamız”

Kermesten elde edilen kazancın tamamını Yunus Emre’nin kampanyasına destek için bağışlayacaklarını belirten CHP Gümüşhane İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Er, “Bugün burada bulunmamızın amacı Yunus Emre bebeğimize nefes olmak. Tüm Gümüşhane halkını kermesimize destek için standımıza bekliyoruz. Yunus Emre bizim hassas noktamızdır. Gümüşhane’nin destek bekleyen evladı o. Yunus Emre bebeğimize öz evladımız gibi sahip çıkmalıyız. Kampanyası %100 olana kadar elimizden ne geliyorsa yapmaya ve Yunus Emre’ye nefes olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakımı çok zahmetli ve tedavisi çok pahalı olan hastalıkla mücadele eden Yunus Emre bebek, daha 2 aylıkken elleri içeri çekildi ve göğüs kafesi çöktü. Hastalığın pençesinde makinelere bağlı yaşamını sürdüren Yunus Emre bebeğin tedavisi ve diğer masrafları için bugünkü kurla gerekli olan 37,5 milyon TL’nin toplanması için gerek kurumsal gerek bireysel olarak farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

Ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 1 yaşındaki Yunus Emre bebek için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanyada yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları YUNUS yazıp 6729’a göndererek 20 TL bağışta bulunabiliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu toplantıda herşey konuşulduÖnceki Haber

Bu toplantıda herşey konuşuldu

Başkan Akçay KOSGEB’den beklentilerini dile getirdiSonraki Haber

Başkan Akçay KOSGEB’den beklentilerini d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar