Gümüşhane

Demir’den otostop yapan öğrenciler için çözüm önerisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir’den otostop yapan öğrenciler için çözüm önerisi
Abone ol
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, kent merkezinde son dönemde birçok üniversite öğrencisinin otostop yaptığını belirterek bu konuda kentteki maden firmaları tarafından ulaşımın sübvanse edilebileceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane Üniversitesinde okuyan birçok öğrencinin şehir içinde otostop yaptıklarına şahit olduklarını kaydeden Demir, gençlerle konuştuklarında çok dertli olduklarını, aileden gelen paraların ve devletten aldıkları kredi yada bursların ihtiyaçlarını karşılamadığını bu sebeple zorunlu olan ulaşım giderlerini en aza indirebilmek için sık sık bu yola başvurduklarını ifade ettiklerini söyledi.

Ulaşım maliyetlerinin en önemli kısmı yakıt giderine dayandığını, Gümüşhane Belediyesi ve özel halk taşımacılığının haklı olarak maliyetlerini karşılayabilmek için ulaşım giderlerine zam yaptıklarını kaydeden Demir, “Ulaşım maliyelerinin yükselmesi ile birlikte gençlerde doğal olarak bu giderlerini en aza indirebilmek için otostop yapmakta yada çok zorunlu olmadığı sürece şehre inmemektedir. Bu durum ister istemez şehrin sosyal ekonomisine de ket vurmaktadır. Bu sorun sadece Gümüşhane de görülmemekte başta büyük şehirler olmak üzere tüm ülke genelinde bu tip sorunlar basına yansımaktadır. Lakin Ankara Büyükşehir Belediyesinin ulaşıma gelebilecek zamları özel halk taşımacılığı kooperatiflerine yakıt sübvansiyonu ile gidermeye ve bu hususta başta öğrencilere olmak üzere halka ucuz ulaşım hususunda imkan tanıma yönünde ki gayreti takdire şayandır” dedi.

Gümüşhane Belediyesinin böyle bir kamu kaynak gücü bulunmadığını belirterek, bu hususta Belediye Başkanlığından işi yüklenmesinin beklenemeyeceğini vurgulayan Demir, “Lakin şehrimizde faaliyet gösteren maden işletmelerin belli bir oranda şehrin ekonomisine bütçe sağladıkları düşünüldüğünde bu hususta biraz daha fedakarlık göstermelerini beklemek ve Belediye ile Maden Firmaları arasında bu yönde protokol yapılması beklenebilir. Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebi ile birçok genç ya okulunu dondurmak ya da bir sonra ki seneye tercih yapmak zorunda bırakılmıştır. Gençler bizim geleceğimizdir. Ağır ekonomik şartlar altında ezilmesine müsaade etmemiz mümkün değildir. Bu sebep ile yol ve yöntem belirlenmeli gençlerin bu sorununa akıllıca çözüm üretilmelidir” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de çocuğunun öğretmenini tehdit eden akademisyen kınandıÖnceki Haber

Gümüşhane’de çocuğunun öğretmenini tehdi...

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Avrupa çıkarmasıSonraki Haber

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Avrupa çık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar