Gümüşhane

Depremzede öğrenciler için burs başvuruları sona eriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremzede öğrenciler için burs başvuruları sona eriyor
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarında depremden etkilenen öğrencilerin burs desteği alabilecekleri kuruluşları yayınladı.

Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ili etkileyen yıkıcı deprem sonrası 19 öğrencisinin hayatını kaybettiği Gümüşhane Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından depremden etkilenen öğrencilerinin burs desteği alabilecekleri kuruluşları yayınladı.

Depremden etkilenen illerde toplam 304 bin 700 üniversite öğrencisi bulunuyor. Türkiye çapında temel eğitim düzeyindeki her 5 öğrenciden 1’i depremzede. Öğrenciler, yaşamlarına ve eğitimlerine devam edebilmek için bursa büyük ihtiyaç duyuyor.

İkamet adreslerine göre deprem bölgesinde 4 bin 586 öğrencisi bulunan Gümüşhane Üniversitesi, yaşanan büyük deprem sebebiyle aralarında mezunların da olduğu 19 öğrencisinin hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Aralarında TÜBİTAK’ın da olduğu toplam 10 kurum ve kuruluşun sağladığı burs desteğinden Gümüşhane Üniversitesi’nin depremzede öğrencileri faydalanabilecek. Üniversitenin yayınladığı listede başvuru süresinin sona erdiği bazı kuruluşların yanında bazıları için ise bugün son gün. Listenin dışında birçok kurum ve kuruluşun burs başvuruları sürmeye devam ediyor.

Deprem Bursu Üniversite Öğrencileri İçin Aylık 700 Türk Lirası, Tıp ve Diş Hekimliği öğrencileri için aylık 900 Türk Lirası olarak değişen sürelerde her ay ödenecek.

Üniversiteden yapılan bir diğer açıklamada alınan karar çerçevesinde, YÖK tarafından yeni bir karar alınıncaya kadar tüm bölümlerin uzaktan eğitime tabi oldu belirtilmişti. Ancak 20 Mart tarihinden itibaren ise uygulamalı bölümlerin birçoğunda yüz yüze eğitime geçileceği ilan edilmişti.

Haber: Zeynep KAYA

Kaynak:Kusakkaya


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zengin: Esnafın mağduriyeti giderilmeliÖnceki Haber

Zengin: Esnafın mağduriyeti giderilmeli

Murat Parlak: Gümüşhanespor ruhu her zorluğun üstesinden gelecektirSonraki Haber

Murat Parlak: Gümüşhanespor ruhu her zor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar