Gümüşhane

Dev ayı 4 aydır yaylada girilmedik ev bırakmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dev ayı 4 aydır yaylada girilmedik ev bırakmadı
Abone ol
Trabzon ile Gümüşhane arasında yer alan Kadırga Yaylası sakinlerinin başı dev ayı ile dertte. Kış uykusuna yatmayan ve 4 aydır girilmedik ev bırakmayan ayı, girdiği bir evde bir şişe zeytinyağı içti, fındıklar yedi. Başka bir evde kurulan fotokapana ise aç ayı ve arkadaşı tilki yiyecek ararken yansıdı.

Kış uykusuna yatmayan dev ayı,  Trabzon ile Gümüşhane arasında yer alan 2.300 metre yükseklikteki Kadırga Yaylası'nda girilmedik ev bırakmadı. Yayla evlerinin pencerelerini parçalayan dev ayı, çok sayıda eve girerek yiyecek aradı.

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Kalecik Mahallesi'nde yaşayan Coşkun Halcı, yayla evlerine ayıların dadandığı duyunca zorlu kış şartlarına rağmen Ocak ayından yaylaya çıkmıştı. Halcı, geçen süre zarfında ayıların yayla evlerine girmeyi sürdürmesi üzerine geçtiğimiz günlerde yeniden yaylanın yolunu tuttu. Karlı yollara ve zor şartlara rağmen yaylaya tekrar çıkmayı başaran Halcı, yayla evine tekrar ayılar tarafından girildiğini, evine ve çevredeki onlarca yayla evine ayıların zarar verdiğini gördü.

ÖNCE AYI, SONRA TİLKİ GİRDİ

Halcı, yayladan ayrılırken evine yerleştirdiği fotokapan görüntülerini izlediğinde ise 4 ay önce evine giren dev ayının yine yiyecek bulmak için evine girdiğini, bu kez ayının yalnız olmadığını, ardından da bir aç tilkinin evine girdiği gördü. O anlar fotokapan kameralarına yansıdı.

 

ZEYTİNYAĞI İÇMİŞ, FINDIK YEMİŞ

Yaylada ayıların zarar verdiği evleri de tek tek gezen Halcı, ayının bir yayla evinin pencerelerini koruyan korkulukları parçalayıp camı kırarak içeri girdiğini belirterek, "Her yeri parçalamış dağıtmış. Bir şişe zeytinyağını içmiş. Fındığı yemiş. Ayılar burada birkaç gece geçirmiş. Muhtemelen 2 taneymişler" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de 45 milletvekili adayı yarışacakÖnceki Haber

Gümüşhane’de 45 milletvekili adayı yarış...

Haydi Gümüşhane Sıra Çınar BebekteSonraki Haber

Haydi Gümüşhane Sıra Çınar Bebekte

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar