Gümüşhane

Rus turistler 8 yıl sonra Zigana Dağında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rus turistler 8 yıl sonra Zigana Dağında
Abone ol
Tarihi İpek yolunun 2 bin 100 metre rakımlı zorlu geçidinde bulunan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi 8 yıl sonra Rus turist kafilesini ağırladı.

Türkiye’de birçok kayak merkezi yılbaşına karsız girerken Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan manzarası, işlenmemiş kuzu eti, doğal kaynak suyu, doğası, temiz havasıyla ünlü Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi ise yüzde 95 doluluk oranına ulaştı. 

Kızak ve motor turuna uygun kar kalınlığının olduğu kayak merkezine 8 yıl sonra gelerek geceyi burada geçirip yeni yıl eğlencelerine katılan Rus turistler ise tekrar gelmek üzere sabah bölgeye veda etti.

Havaalanına 45 dakika mesafede olması nedeniyle bölgede bulunan Arap turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi işletmecilerinden Abdullah Eroğlu, Rus turist kafilesini 8 yıl sonra otelde ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, “Böyle bir grubu ağırlamaktan işletme olarak biz de çok mutlu olduk. Konaklamalarının süreceğini görmek bizim için çok güzel oldu. Yaklaşık 8 yıl önce Rus kafilesini işletmemizde ağırlamıştık. Bunun da bu yılbaşında gerçekleşmesi güzel oldu. Tesisimiz sadece konaklama değil özellikle Zigana coğrafyasını, manzarası, temiz havası, işlenmemiş kuzu eti konusundaki güzelliklerinin yanında havaalanına 45 dakikalık mesafede olması, yolun tamamen asfalt olması güvenli bir şekilde insanların buraya seyahat edebilmesi bizim önümüzü açıyor” dedi.

Eroğlu, 25 kişilik Rus turist kafilesini ağırladıkları gecenin sabahında da 150-200 kişiden oluşan Arap turist kafilesi olduğunu belirterek, haftanın 4 günü bu şekilde kafilelerin Zigana’ya gelmeye devam edeceğini söyledi.

Yılbaşında Zigana’yı tercih eden 25 kişilik Rus turist kafilesinin grup lideri Kübra Hacıhasanoğlu ise misafirlerinin kendilerinden hem kar olan hem aile ortamı olan hem de güzel hizmet alabilecekleri bir otel istedikleri için Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezini tercih ettiklerini, Rus turistlerin geceyi kayak merkezindeki bungalov evlerde geçirdiklerini ve düzenlenen eğlence programına katıldıklarını belirtti.

Grupla yaptıkları ankette memnuniyetin yüzde 100 olduğunu belirlediklerini dile getiren Hacıhasanoğlu, otelin hem temizliğinin hem çalışanlarının hem de yemeklerinin başarılı olmasından dolayı tüm gruptan olumlu dönüş aldığını sözlerine ekledi.

Bundan sonra her ay düzenli olarak 4 grup şeklinde Zigana’ya turist getireceklerini ifade eden Hacıhasanoğlu, “Otelde İngilizce bilen personel olması onların her türlü sorunlarıyla ilgilendiler. Gece 02’de bile taleplerimiz karşılandı. Otel işletmesine teşekkür ediyoruz. Kayak, bungalov evlerimiz, restoran, kafeterya hizmetleri var. Bölgede tüm bunların olduğu tek işletme burası” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mekke’nin fethi kutlandıÖnceki Haber

Mekke’nin fethi kutlandı

Yeni Zigana Tünelinde sona doğruSonraki Haber

Yeni Zigana Tünelinde sona doğru

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar