Gümüşhane

Dikkat! 1 Aralıkta Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dikkat! 1 Aralıkta Başlıyor
Abone ol
Gümüşhane’de 1 Aralık’ta başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması öncesinde Valilik vatandaşları uyardı.

Gümüşhane’de 1 Aralık’ta başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması öncesinde Valilik vatandaşları uyardı.

1 Aralık'ta başlayıp 1 Nisan tarihine kadar sürecek olan kış lastiği zorunluluğunda lastiklerde en az 1,6 milimetre diş derinliği olması gerekiyor. Kullanılmaması halinde ise güncel rakamlarla 776 TL cezası var. 

Ceza tutarı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2021 itibarıyla güncellenecek.

Hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü durumlarda kış lastikleri ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor.

Konuyla ilgili Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan kış mevsimi koşulları ve trafik güvenliğine yönelik olumsuzluklar dikkate alınarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ortalama sıcaklık verilerine dayanılarak 1 Aralık 2020 – 1 Nisan 2021 tarihleri arasında Gümüşhane sınırları içerisinde karayolunda seyreden yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet, Karayolları Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller ve il ve ilçe merkezlerinde ticari yolcu taşımacılığı yapan taksi, halk otobüsü, belediye otobüsü gibi araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada Gümüşhane sınırları içerisinde karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik akışının kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasının vatandaşların can ve mal güvenliği açısından önemli olduğu vurgulandı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Grip ve COVID-19 arasındaki fark ne?Önceki Haber

Grip ve COVID-19 arasındaki fark ne?

Covid-19 baba ile oğlunu birer gün arayla ayırdıSonraki Haber

Covid-19 baba ile oğlunu birer gün arayl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar