Gümüşhane

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş Gümüşhane’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş İl Buluşmaları kapsamında 54.şehir olan Gümüşhane’ye geldi.

İlk olarak Gümüşhane Valiliğini ziyaret eden Erbaş’ı Vali Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve İl Müftülüğü görevlileri karşıladı. 

Burada Gümüşhane Valiliği Şeref Defteri’ni imzalayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş daha sonra Valilik makamında açıklamalarda bulundu.

İl buluşmaları programı çerçevesinde ziyaret ettiği 54’üncü ilin Gümüşhane olduğunu belirterek böyle tarihi bir şehri ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, diyanet hizmetlerinin verimliliğini arttırmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

“Bütün kurumlarımızın medeniyetimize hizmet etmesini istiyoruz”

Bütün kurumların birlik ve beraberlik içinde medeniyete hizmet etmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine bütün illerimizi ziyaret edip diyanet hizmetlerinin verimliliğini arttırmaya yönelik programlar yapıyoruz. Din görevlilerimize peygamber varisliğini daha nitelikli yapabilmeleri için nasihatlerimiz oluyor. Üniversite ziyaretimiz olacak, İslam’da ilmin ve eğitimin önemi, ilim, hikmet, irfan gibi medeniyetimizin en önemli unsurları ile ilgili konularda hocalarımızla hasbihalimiz olacak inşallah. Gümüşhane gibi çok tarihi bir şehrimizin, özellikle Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri ile bizim kalbimizde yeri olan Gümüşhane’nin mülki amirliğini yapmış olmanızdan dolayı kolaylıklar diliyorum. Medeniyetimizin en önemli unsurlarından birisi olan bilimsel faaliyetlerin üniversite, ilahiyat fakültesi, imam hatip okulları ve tüm kurumlarımızın birlik ve beraberliği içerisinde medeniyetimize hizmet etmesini istiyoruz” dedi.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever de “Uzun yıllardır şehrimiz Diyanet İşleri Başkanı ağırlamamıştı. Bu vesile ile ben de size şükranlarımı sunuyorum. Gümüşhane'miz sıcakkanlı altın kalpli insanların şehri Gümüşhane tarih boyunca milletine ve maneviyatına düşkün bir şehir olmuştur. Yeni hizmetlerimiz de burada işlemektedir sizlerin sayesinde Allah razı olsun” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş daha sonra Gümüşhane Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Ercan Çimen’le makamında bir süre görüştü.

Boykota devam çağrısı

Cuma namazını Kemaliye Camiinde kıldıran Prof.Dr. Erbaş, Cuma hutbesinde İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü katliamın devam ettiğini hatırlatarak İsrail ve destekçisi mallara karşı yapılan boykotun devam etmesini istedi.

Cenaze namazı kıldırdı

Namazın ardından İstanbul’da çalıştığı işyerinde elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden 42 yaşındaki 3 çocuk babası Murat Koç’un cenaze namazını kıldıran Erbaş, namazın ardından vatandaşlarla sohbet etti.

Geceyi Gümüşhane'de geçirecek

Bu geceyi Gümüşhane’de geçirecek olan Erbaş, öğleden sonra Üniversite öğrencileriyle buluşacak, STK ve kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek. Yarın sabah Kemaliye Camiinde sabah namazı buluşmasına katılacak olan ilçe müftüleri ve din görevlileriyle toplantı yaptıktan sonra Gümüşhane’den ayrılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurt Genel Müdür Yardımcısı olduÖnceki Haber

Kurt Genel Müdür Yardımcısı oldu

TÜBİTAK’ta 2 proje son 1200'e kaldıSonraki Haber

TÜBİTAK’ta 2 proje son 1200'e kaldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar