Gümüşhane

DOKA Destekli Tarımsal Proje Hayata Geçiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOKA Destekli Tarımsal Proje Hayata Geçiriliyor
Abone ol
Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) teklif edilen ‘Kelkit Şeker Fasulyesi Tanıtımı ve Modernizasyonu Projesi’ için protokol imzalandı. Proje 1 yıl süresince uygulanmaya devam edilecek.

Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) teklif edilen ‘Kelkit Şeker Fasulyesi Tanıtımı ve Modernizasyonu Projesi’ için protokol imzalandı. Proje 1 yıl süresince uygulanmaya devam edilecek.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüyle Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı kapsamında "Kelkit Şeker Fasulyesi Tanıtımı ve Modernizasyonu Projesi' protokolü Tarım ve Orman Müdürü İl Edip Birşen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında projenin uygulanması için protokol imzalandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, Doğu Karadeniz Bölgesi (TR 90) için önemli geçim faaliyetlerinden biri olan tarımsal faaliyetlerin ve bu tarımsal faaliyetler içinde önemli yer tutan kuru fasulye yetiştiriciliğinde Kelkit ilçesinde yetişen ve Coğrafi İşaret Tescilli Ürün olan Kelkit Şeker Fasulyesinin üretiminin artmasına bağlı olarak tanıtım, ambalajlama paketleme ve pazarlama olanaklarının geliştirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilmesini sağlamak ve  üreticinin ürünü pazara sunmada çektiği sıkıntıları kaliteli ve göze hitap edecek şekilde paketleme ve yeterli tanıtım ve reklam faaliyetleri ve çeşitli organizasyonlara katılım ile bu sorunun önüne geçilerek sadece yöre içinde değil yöre dışına da pazara sunma imkanlarının iyileştirilmesine bağlı olarak ülke genelinde tanınmasına olanak sağlanması ve buna bağlı olarak da kırsal alandan elde edilen tarımsal hasılanın artması amaçladıklarını ifade etti.

Kelkit ilçesinde yetişen, yöreye has ve diğer fasulye çeşitlerinden kalite olarak farklılık göstermesi nedeni ile Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almış olan ürünün hasatta ayırma-eleme işlemlerinden başlamak üzere paketleme, satış, reklam ve pazara sunma süreçlerinin üretici için en verimli halde olmasını sağlamak ve tescil almış coğrafi işaret ürünü olan Kelkit Şeker Fasulyesinin üretiminin yanında tüketiminin de yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu ifade eden İl Müdürü Birşen, projenin iştirakçisi olarak Kelkit Kuru Fasulye Üreticileri Birliği ile ortak çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Projenin Gümüşhane tarımına farklılık ve girdi anlamında çok önemli katkılar sağlayacağını, önümüzdeki yıllar içinde farklı projelerle bunun devam edeceğini ifade eden Birşen, "Hem ilimize hem bölgemize destek veren DOKA'ya teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akın’dan Eğitime Tablet DesteğiÖnceki Haber

Akın’dan Eğitime Tablet Desteği

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacakSonraki Haber

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sist...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar