Gümüşhane

‘En Uygun Yer Gökdere’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘En Uygun Yer Gökdere’
Abone ol
2023 yılının ilk koordinasyon toplantısında Başkan Çimen Gümüşhane Bayburt havalimanı yolu için öneride bulundu

Gümüşhane’de 2023 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında yapıldı.  Toplantıda gündeme gelen Gümüşhane-Bayburt Havalimanıyla ilgili yol sorununa Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen öneride bulundu. Başkan Çimen, “ Gümüşhane merkezden havalimanının olduğu alan olan mesafe 68 km’dir. Kış mevsiminde ise şartlar zorlaşacak. Biz bu konuyla ilgili bir çalışma yaptık. Kale mevkiinden Gökdere köyü mevkii bu çalışma için en uygun yer orası gözüküyor. Direkt Yaylım köyünden çıkıyor, daha sonra hem Köse hem de havaalanına ayrılıyor” dedi.

VALİ TAŞBİLEK: GÜMÜŞHANE’YE BİR BAĞLANTI YOLU OLMASI LAZIM

Toplantının bu kısmında söz alan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, önümüzdeki Haziran veya Temmuz aylarında açılması planlanan Gümüşhane-Bayburt Havalimanıyla ilgili yol sorununa dikkat çekerek, “Allah devletimize zeval vermesin. Vizyon projelerle, dünyaya örnek olacak projelerle Gümüşhane taçlandırılıyor. Ulaştırma Bakanlığımız bünyesinde şehrimize havalimanı yapılıyor ama bizim orayı çok daha iyi işler halde tutabilmek açısından Gümüşhane’ye bir bağlantı yolu olması lazım. Nerden ve nasıl yapılacağı, en hızlı ve en kısa yol çalışması yapılmalı. Biz kendi havalimanımızı sağlıklı şartlarda kullanmak istiyoruz. Bu toplantının belki de en önemli kısmı burası. Geç kalmış bir durum bu. Bunu hızlandırmamız lazım. Bu büyük bir sorun olarak önümüze gelecek” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇİMEN: HAVALİMANIMIZI EN İYİ ŞARTLARDA KULLANMAK İSTİYORUZ

Gümüşhane-Bayburt Havalimanıyla ilgili yol sorununa öneride bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen,  “Gümüşhane-Bayburt Havaalanını 2023 yılı için oldukça fazla önemsiyoruz. Bu yüzyılda, Zigana Tüneli’nin açılması gerçekten dev bir proje ve bunun için şeref duyuyoruz. Gümüşhane merkezden havaalanına 68 km’lik bir mesafesi var. Kış şartlarında ulaşın zorlaşacak.  Biz bu konuyla ilgili bir çalışma da yaptık. Kale mevkiinden Gökdere Köyü mevkii bu çalışma için en uygun yer orası gözüküyor. Direkt Yaylım Köyü’nden çıkıyor ve daha sonra hem Köse hem de havaalanına ayrılıyor. Yaklaşık bin 600 rakımda giriyor ve 3 bin 600 metre civarında uzunlukta bir yer. Biz bu konuyu uygun şartlar oluşursa Zigana Tüneli’nin açılışında Cumhurbaşkanımıza iletebiliriz. Yılın bize müjdesi bu konu olabilir. Çünkü biz Gümüşhane olarak havaalanımızın bu şekilde kullanmak şansını istiyoruz. Tünelde yaklaşık 20 km’lik bu yolu azaltacak. Özellikle de kış şartlarında bu durum daha da zorlaşacak. Bundan sonra 2023 de tek çabamız bu olacaktır” ifadelerini kullandı.

Havalimanı bağlantı yolunun yatırım programlarında olmadığını kaydeden Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık ise “Bu konu yatırım programında olan bir konu değil. Bölge müdürlüğümüz uhdesinde buraya nasıl bir çalışma yapılabilir, nerelerden geçebilir şeklinde bir çalışmamız var. Kale köyünden Yaylım köyüne giden bir güzergah var geçmişte bu konuşuldu. Şuanda güzergah anlamında ondan daha alternatifli bir güzergah yok. Kendi içimizdeki çalışmayı yürütürken bunu genel müdürlüğümüze iletip bir projenin yapılması konusunda teklifte bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca Gümüşhane kent merkezindeki çevre yolu tünellerinin tabelalandırma çalışmalarının da biran önce yapılması kararlaştırıldı.


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Akçay KOSGEB’den beklentilerini dile getirdiÖnceki Haber

Başkan Akçay KOSGEB’den beklentilerini d...

Gümüşhane’de mermer yüklü tır şarampole yuvarlanarak alev aldı: 1 yaralıSonraki Haber

Gümüşhane’de mermer yüklü tır şarampole...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar