Gümüşhane

Eski Hastaneye Taşınmalar Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Hastaneye Taşınmalar Başladı
Abone ol
Toplum Sağlığı Merkezi Eski Hastane Binasında Hizmet Vermeye Başladı

Gümüşhane’de uzun yıllar hizmet veren Eski Hastane binasına ilk taşınan birim Toplum Sağlığı Merkezi oldu.

Yeni Devlet Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte,  Eski Devlet Hastanesi’nin akıbeti vatandaşlar tarafından merak ediliyordu.  Gümüşhane’de Siyasiler ve STK’lar başta olmak üzere sürekli gündemde tutulan Eski Hastane binasının ne olacağı yönünde tartışmalar devam ederken, Toplum Sağlığı Merkezinin taşınmasıyla birlikte ilk adım atılmış oldu.

Daha önceki açıklamalarında Eski Hastane’nin Sağlık Merkezi olarak hizmet vereceğini açıklayan Gümüşhane Sağlık İl Müdürü Doktor Necip Yemenici  “Yeni Devlet Hastanemizi hizmete açtık. Hastanenin hizmete girmesi için yoğun bir çaba sarf ettik, büyük emek verdik. Yaptığımız çalışmaların meyvesini almak sevindirici.  Eski Devlet Hastanemizle de ilgili çalışmalarımız olacak. Toplum Sağlık Merkezini, 112 Başhekimliğini buraya taşımak istiyoruz. Sonrasında ise bir tane 112 istasyonu yapmayı düşünüyoruz. Yeni bir aile hekimliği açmayı planlıyoruz. İstediğimiz şartlar oluşursa laboratuvar taşımak istiyoruz. Fizik Tedavi merkezimiz yeni hastanede olacak, biz eski binamıza idari birimlerimizi ve sağlık birimlerimizi toplamak istiyoruz” demişti.

112 ACİL HİZMETLER BURADA HİZMET VERECEK

Bu açıklamalarının ardından Gümüşhane’de Siyasiler ve STK’lar başta olmak üzere vatandaşların günlerdir merak ettiği konuların başında gelen Eski Hastane binasının ne olacağı konusundaki akıbeti Toplum Sağlığı Merkezi’nin taşınmasıyla birlikte netlik kazanmaya başladı. İlk etapta Kıbrıs Çarşısında bulunan ve yıkılması planlanan Toplum Sağlığı Merkezinin Eski Hastane binasına taşınmasının ardından, önümüzdeki günlerde taşınmanın bununla da sınırlı kalmayacağı ve bunun yanında 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği olmak üzere birkaç Aile Sağlık Merkezlerinin de bu binaya taşınılması planlanıyor.

YEMENİCİ TAŞINACAK BİRİMLERİ SIRALADI

Konuyla ilgili olarak Sosyal Medya Hesabından bir açıklama yapan Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Doktor Necip Yemenici  “Eski Hastanemize ilk taşınan birimimiz Toplum Sağlığı Merkezi oldu. Önümüzdeki günlerde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği de taşınacaktır. Ayrıca bu binada 4 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ile 6 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu da planlanmış olup en kısa sürede hizmet vermeye başlayacaktır. Gümüşhane halkımıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gözleri Değil Ama Elleri Görüyor!Önceki Haber

Gözleri Değil Ama Elleri Görüyor!

Aslan’dan Avukatlar Günü açıklamasıSonraki Haber

Aslan’dan Avukatlar Günü açıklaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar