Gümüşhane

GDH’de ilk kez Orbita kırığı ameliyatı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GDH’de ilk kez Orbita kırığı ameliyatı yapıldı
Abone ol
Gümüşhane Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Uzm. Dr. Harun Karaduman tarafından hastanede ilk kez bir hastaya Orbita Kırığı Ameliyatı yapıldı.

Hastanede gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarından dolayı hastaları tarafından çok sevilen Plastik Cerrahi Uzmanı Uzm. Dr. Harun Karaduman başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Orbita Kırığı ameliyatını şu ifadelerle açıkladı “Erkek hastamız Mümin Bey, elma toplarken yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki ağaçtan düşme sonucu Gümüşhane Devlet Hastanemiz Acil Servisine başvurmuştu. Burada çekilen tomografisinde sağ göz küresini çevreleyen kemik yapıda yani Orbita Tabanında Blow-Out Fraktürü olarak adlandırdığımız taban kırığı mevcuttu. Bu kırık sonrası göz küresini de içeren yapılar maksiller sinüs içine doğru fıtıklaşmıştı. Blow- out kırığı sonucu enoftalmus yani göz küresinin içe doğru çökmesi bulunan hastamıza gerekli acil müdehaleleri giderildikten ve göz küresi yani orbita etrafındaki ödemi geriledikten sonra elektif şartlarda bir operasyon planladık. Yaklaşık 2 saatlik bir operasyon ile gözü içeren tüm yapılar, sinüs içerisinden çıkarıldı ve orbita tabanına yaklaşık 5 cm2 boyutlarında ağ şeklinde titanyum plak yerleştirilip, zigoma yani elmacık kemiğine mikro vidalar ile sabitlendi. Ameliyat sonrası hastanın yapılan göz muayenesinde görmesi doğaldı ve göz küresinin içe doğru çökmesi olarak adlandırılan enoftalmus tablosu da tamamen kaybolmuştu.” 

Hastayı bir süre daha klinik olarak takip ettikten sonra taburcu edeceklerini dile getiren Dr. Karaduman, “Türkiye’nin birçok yerinde üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde rutin olarak yapılan bu ameliyatın, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde ilk kez yapılması da bizler için ayrı bir heyecan ve motivasyon kaynağı oldu. Bu ameliyatın gerçekleştirilmesinde desteklerini ve yardımlarını eksik etmeyen Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğümüz başta olmak üzere Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimimiz ve yönetimine, ameliyatı birlikte gerçekleştirdiğim ameliyathane ekibine ve hastanın ameliyat öncesi ve sonrası takip ve tedavilerini özveriyle yapan plastik cerrahi servisi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Virajı alamayan otomobil 45 metrelik uçuruma yuvarlandı: 4 yaralıÖnceki Haber

Virajı alamayan otomobil 45 metrelik uçu...

Vali Taşbilek Şiran ilçesinde incelemelerde bulunduSonraki Haber

Vali Taşbilek Şiran ilçesinde incelemele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar