Gümüşhane

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 44 Kişilik TYP Kontenjanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 44 Kişilik TYP Kontenjanı
Abone ol
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü KYK Yurtlarının Temizlik ve Bakımının yapılması amacıyla 5 ay süreli 44 kişilik ödenek sağlandı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Kaya başvuruların 14-18 Eylül 2022  tarihleri arasında https://esube.iskur.gov.tr üzerinden ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden online olarak yapılacağı programın 26 Eylül 2022- 25 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulanacağını söyledi.

PROGRAMA KATILMA ŞARTLARI İSE ŞÖYLE: 

a) Bir katılımcı 27.09.2017 tarihinden itibaren TYP’den en fazla dokuz ay yararlanabilir.
b) 18 yaşını tamamlamış,19 yaşından gün almış olmak.
c) TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylıklardan herhangi birisini almaması gerekmektedir. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.
d) TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim açık lise ve açık öğretim öğrencileri dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmaması, Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.
e) TYP’lere; program süresince Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. 
f) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücret miktarının bir buçuk katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.
g) TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır.  Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. 
Bu kapsamda söz konusu katılım şartlarını programa başvuru anında, programa başlama anında ve program süresince taşınması gerekmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de İlköğretim Haftası kutlandıÖnceki Haber

Gümüşhane’de İlköğretim Haftası kutlandı

Gümüş bir üst tura yükseldi: 1-0Sonraki Haber

Gümüş bir üst tura yükseldi: 1-0

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar