Gümüşhane

Gözler Temayül Yoklamasında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gözler Temayül Yoklamasında
Abone ol
AK Parti’de Milletvekili Aday Adaylık Başvurularında Bugün Son Gün.

AK Parti’de Milletvekili Aday Adaylık Başvurularında Bugün Son Gün.

2023 seçimleri öncesi siyasi partilerin aday adaylık başvurularında son günlere gelindi. AK Parti’de ise aday adaylık müracaatlarında bugün son gün. AK Parti’de aday adaylık başvurularının süresinin dolmasıyla birlikte gözler 25 Mart tarihinde yapılacak olan temayül yoklamasına çevrilecek.

Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden birine gidiyor. 14 Mayıs'ta sandıklar kurulacak ve vatandaş tercihini yapacak. Siyasi partilerde de seçime iki aydan az bir süre kala hareketlilikler hızlandı.  AK Parti Gümüşhane’den milletvekili aday adaylık başvurusu için ise 16 isim müracaat yaptı. AK Partiden Gümüşhane’de Milletvekilli aday adaylığı için Celalettin Köse, Sabri Varan, Ünal Yılmaz, Orhan Koç, Kemal Erdoğan, Metin Cebeci, Derya Kartal, Reşat Çalışkan, Muammer Kurt, İlhan Aydın Kartal, Rahmi Çağıran, Zekai Eren, Harun Cansız, Aydın Pişiren, İdris Akdik ve Mustafa Korkut başvuruda bulundu. Başvuru yapan aday adaylar içerisinde Mustafa Korkut ile İdris Aktik 1.sıra tercihi İstanbul, 2.tercihini ise Gümüşhane olarak belirlediler.

 

VARAN BUGÜN GÜMÜŞHANE’DE

Öte yandan aday adaylık başvurusu yapan AK Parti Gümüşhane Kurucu İl Başkanı, 22. dönem milletvekili eczacı işadamı Sabri Varan, bugün Gümüşhane’ye gelerek bir dizi ziyarette bulunması bekleniyor. Varan, partililerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunması, esnafı gezmesi ve şehrin nabzını tutması bekleniyor.

 

AK PARTİ’DE 16 ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU YAPILDI

AK Parti’de aday adaylık başvurusu sürecinde özellikle Sabri Varan ve Ünal Yılmaz isimleri çok dikkat çekiyor. AK Parti Gümüşhane Kurucu İl Başkanı, 22. dönem milletvekili eczacı işadamı Sabri Varan ile Kelkit Belediyesi Eski Belediye Başkanı Ünal Yılmaz 28. Dönem Milletvekilliği için AK Parti Genel Merkezine aday adaylığı müracaatlarını yapmaları dikkatleri çekti. Varan ve Yılmaz isimlerinin AK Parti Genel Merkezi’nin talebi doğrultusunda aday adaylığı başvurusu yapması Gümüşhane’de sevinçle karşılandı. Öte yandan AK Parti’nin Gümüşhane’de 2-0 yapma planları doğrultusunda Cumhur İttifakı’nın adayı ve AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekillerini belirlemede sergileyeceği tavır ve hangi siyasileri aday göstereceği merak ediliyor.

TEMAYÜL YOKLAMASI 25 MART CUMARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK. 

AK Parti’de aday adaylık müracaatlarının belirlenmesinin ardından gözler 25 Mart Cumartesi günü yapılacak olan temayül yoklamasına çevrildi.  AK Parti'de bugün milletvekili aday adaylığı başvuru süresi sona erecek. AK Parti'nin tüm aday adayları için 19 Mart Pazar günü temayül yoklaması yapılması kararlaştırılmıştı. AK Parti'de adaylık için başvuru süresi 22 Mart Çarşamba gününe kadar uzatılırken, temayül yoklaması ise 25 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaya: Bu memlekette ölümden gayri her şeye bir çözüm vardırÖnceki Haber

Kaya: Bu memlekette ölümden gayri her şe...

Gümüşhane’ye 57,8 milyon liralık KÖYDES ödeneğiSonraki Haber

Gümüşhane’ye 57,8 milyon liralık KÖYDES...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar