Gümüşhane

GÜ ve KTÜ’den TEKNOFEST etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜ ve KTÜ’den TEKNOFEST etkinliği
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkiye Teknoloji Takımı iş birliğiyle düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi Yolculuğunda TEKNOFEST” etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali (TEKNOFEST) etkinliğinde Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri ile Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri bir araya geldi.

2018 yılından itibaren milli teknoloji hamlesiyle teknolojide milli üretime ilişkin farkındalık oluşturmak, geleceğin bilim insanlarını ve mühendislerini keşfetmek amacıyla gerçekleştirilen TEKNOFEST’in akademik paydaşı olan Gümüşhane Üniversitesinde yapılacak etkinlik öncesinde öğrenciler bir araya gelerek bilgi ve etkileşimde bulundu.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır yaptı. Prof. Dr. Çakır; “Teknolojinin sunduğu imkânlar ve yapmış olduğu iyilikler, bizim hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Bilim ne kadar hızlı bir şekilde üretilirse, insanlık o kadar gelişmiş olur. Ülkemizdeki üniversiteler, vakıflar bu gelişmelere çok yüksek derecede destek vermektedir. Bildiğiniz gibi her yıl teknoloji fuarları, teknoloji ile ilgili yarışmalar yapılmaktadır. Sizler gelecekte bu vatana hizmet edecek insanlarsınız. Bu hizmetleri yapabilmeniz için de teknolojiden yardım alarak insanlığa fayda sağlamanız gerekir. Bu faydanın da temel göstergesi eğitimdir. Eğitimin hayatınızın her noktasında olduğunu bilmeniz gerekir. Yapacağınız bütün işlemlerde almış olduğunuz eğitimlerin mutlaka payı vardır” dedi.

T3 Vakfı adına konuşmasını gerçekleştiren KTÜ Makine Mühendisliği bölümünden Abdullah Ökmen ise T3 Vakfı’nın kuruluş amacı, yaptığı çalışmalar ve devam eden yarışmalara başvurular hakkında bilgilerin içerdiği bir sunum gerçekleştirdi. 

KTÜ Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Gör. Zafer Yavuz ise yaptığı teknoloji temalı sunumunda bilgisayar, yazılım ve yapay zekâ kavramlarına yönelik bilgiler verdi.

Etkinliğin son konuşmasını Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Mekatronik Programı Öğr. Gör. Ahmet Tahir Kalkışım gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Kalkışım konuşmasında Üniversite olarak bugüne kadar katıldıkları teknoloji ve inovasyon yarışmalarında alınan başarılar ile geliştirdikleri projelere ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Yazılım Mühendisliği Bölümü kulübü, Gümüşhane Araştırma Geliştirme Teknoloji Takımı, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü kulübü, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Yabancı Öğrenci Birliği kulübü, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile misafir olarak KTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Creatiny Takımı, T3 Vakfı, Elektrik Elektronik Kulübü akademisyenleri ve öğrencileri bir araya gelerek keyifli anlar yaşadılar. GARAGE, Creatiny, T3 takımı ve Elektrik Elektronik Kulübü öğrencileri açtıkları stantlarda geliştirdikleri teknolojik ve inovatif ürünleri (Roket, SİHA, Elektrikli araç, 3D printer baskı gibi) sergileyerek bilgi ve deneyimlerini birbirlerine aktardı.

Milli Teknoloji Hamlesine katkıda bulunmak amacıyla TEKNOFEST’in akademik paydaşı olduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek gerçekleştirilen etkinlik hakkında şunları söyledi: “Teknoloji hızlı bir şekilde hayatımızda vazgeçilmez bir yere sahip oldu. Bu doğrultuda bizlerin de üretilen ürünlere olan ihtiyacımız arttı. Teknolojide yaşanan bu hızlı ivmeyi yakalayabilmek için toplumsal seferberlik de diyebileceğimiz yediden yetmişe bir kültürel dönüşümün sağlanması gerekiyordu. Özellikle son birkaç yıldır ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ kavramının toplumumuzun tüm kesimleri tarafından benimsendiğini görmek çok sevindirici bir durum olmuştur. Ülkemiz mevcut sınırları içerisinde yaşayan bir ülke olmanın aksine coğrafi yapısının da verdiği durumdan dolayı dünyanın her tarafıyla iletişim ve etkileşim içerisinde olan bir ülke konumundadır. Baktığımızda coğrafi yapısından ziyade tarihi ve kültürel yapısıyla da bize umut bağlayan milyonlarca insan var. O nedenle küresel rekabette dünyanın en iyileri içerisine girmek zorundayız. Bununla birlikte ekonomik, siyasi ve güvenlik unsurları açısından dışa bağımlı olmayan, yüksek teknoloji üreten bir topluma dönüşmemiz ve küresel adaleti sağlamamız için Milli Teknoloji Hamlesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla da TEKNOFEST gibi büyük ölçekteki etkinlikleri destekliyor ve katkıda bulunmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen ‘Milli Teknoloji Hamlesi Yolculuğunda TEKNOFEST’ başlıklı etkinlikte de öğrencilerimize ufuk açıcı bilgiler verilmiştir. Bu vesileyle etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bektaş, Palandöken’den Odalara Destek Sözü AldıÖnceki Haber

Bektaş, Palandöken’den Odalara Destek Sö...

Gümüşhane’de kaçak kazı operasyonunda 5 kişi gözaltına alındıSonraki Haber

Gümüşhane’de kaçak kazı operasyonunda 5...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar