Gümüşhane

GÜ’de İnsan Hakları Konferansı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜ’de İnsan Hakları Konferansı yapıldı
Abone ol
Gümüşhane’de Valilik ve İl Müftülüğü tarafından “İnsan Hakları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa İl İnsan Hakları Kurulu temsilcileri ile üniversitenin farklı fakültelerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Konferansta ilk olarak İl Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapan Mehmet Zeyrek “Bilgi-Ahlak ve Üniversite” isimli sunumu ile söz aldı. Konuşmasında bilginin önemine, İslam Medeniyetindeki yerine ve üniversite eğitimi sürecinde sahip olduğu değere değinen Zeyrek, ayrıca bilginin ahlaka olan yansımasına ve bilgiyi destekleyecek mütemmimlerin insan hakları açısından önemine vurgu yaparak üniversite öğrencilerinin okudukları bölüm hakkında sahip olmaları gereken farkındalığın ve aldıkları eğitimin insan hakları açısından önemine değindi.

Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Celal Yeşilçayır da “İnsan Hakları” hakkında bilgilendirici nitelikte bir konuşma yaptı. Doç. Dr. Yeşilçayır konuşmasında insan haklarının tarihsel gelişiminden, Türkiye’de ve dünyada yaşanan insan hakları ihlallerinden ve bu sorunların önüne geçebilmek için çözüm önerilerinden bahsederek, toplumsal farkındalığın önemine değindi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi’nin konuklara ve katılımcılara teşekkürlerini sunması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son bulan konferantan hem öğretim üyeleri hem de öğrenciler yararlandıklarını ifade etti.

İnsan haklarının dünyanın her yerinde eşit şekilde uygulanmasının yolunun eğitimden geçtiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek düzenlenen konferans hakkında şunları söyledi: “Günümüzde devam eden savaşlar, terörizm, mazlum coğrafyalarda insan haklarından mahrum bırakılmış toplumlar gibi başlıklar altında kümelenen sorunlar, sadece bizim ülkemizde değil, tüm dünyada insanlık adına yaşanan olumsuz gelişmelerdir. Bu gibi durumların bilgi ve eğitim eksikliğinden kaynaklandığını görüyoruz. İnsanın en temel hakkı olan ‘yaşama hakkını’ ortadan kaldırmayı hedefleyen böylesi durumların yaşanmaması için insan hakları ihlallerine dair yaptırımların arttırılması ve bu yönde eğitimlerin verilmesi en temel şartlardan birisidir. Bu amaçla da Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘İnsan Hakları’ başlıklı konferansa katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zigana Tüneli müjdesiÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zigana Tüneli...

Söğütlü’nün yeni başkanı Çakır olduSonraki Haber

Söğütlü’nün yeni başkanı Çakır oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar