Gümüşhane

Gümüşeller Cafe ve Restaurant’ın açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Gümüşhane’de Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Gümüşhane Belediyesi’nin desteklediği Gümüşeller Kadın Kooperatifi tarafından hayata geçirilen ve çalışanlarının tamamının kadın olduğu Gümüşeller Cafe ve Restaurant’ın açılışı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Gümüşhaneli hemşehrimiz Barış Yeniçeri’nin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezi yanındaki alanda gerçekleştirilen törende protokol konuşmaları ve yapılan duaların ardından kurdele kesilerek Gümüşeller Cafe, Restaurant ve Satış Yeri’nin açılışı gerçekleştirildi. 

Gümüşeller Kadın Kooperatifi tarafından açılan ve çalışanlarının tamamının kadın olduğu Gümüşeller Cafe, Restaurant’tan elde edilecek gelirler ise üreten kadınların ev ekonomisine katkı sağlayacak.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü olarak kadın ve genç girişimcileri ön planda tuttuklarını ifade eden Genel Müdür Barış Yeniçeri, güçlü kadın girişimcilerin artması ve bu tür projelerin hem şehir ekonomisine hem de aile ekonomilerine katkı vermesi için desteklerini sürdürdüklerini dile getirdi. 

“Kendi aile ekonomilerine katkı verir halde devamını istiyoruz”

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü olarak kadın girişimcilere ve kadın istihdamına öncelik verdiklerinin altını çizen Yeniçeri, “Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, yolları açık olsun, işleri bereketli olsun. Bizim açımızdan da güzel bir örnek. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü olarak 26 kalkınma ajansımız ve 4 bölge kalkınma idaremizle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bölgelerimizin imkan ve kabiliyetlerini, fırsatlarını, potansiyellerini üretimle, istihdam ve katma değerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Bölgeselden ulusala memleketimize fayda, üretim, istihdam, katma değer sağlamaya gayret ediyoruz. Bunu yaparken de en öncelikli hedef gruplardan genç istihdam temasıyla bayanlar bizim görüş alanımızda. Bu anlamda bu güçlü bayanlarımızın bu güçlü girişimlerinin örnekliğinin artmasını ve bunun sürdürülebilir bir şekilde hem şehir ekonomisine hem de kendi aile ekonomilerine katkı verir halde devamını istiyoruz. İllerdeki yatırım destek ofislerimiz bölgelerdeki kalkınma ajanslarımız vasıtası ile kooperatiflere, firmalara, kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektöre ve sivil topluma her düzeyde destek vermeye ve aşağıdan yukarıya, yerelden ulusala, ulusaldan küresele mottosu gereğince çabalarımız, katkılarımızı devam ettireceğiz. Bu da güzel bir örnekti” dedi. 

“Burada üretilen ürünlerin tamamının geliri kadınlara gidiyor”

Kadınların projeyle birlikte kendi ev ekonomilerine katkı sağladığını belirten Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayşegül Öznur Parlak ise “Bir hedefimize daha ulaştığımızdan dolayı çok mutluyuz. Gümüşhane için burada kadınlara istihdam sağlayacağımız bir yeri açmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz şu anda. Bundan sonra da daha yeni projelerle Gümüşhane’ye daha da katkı sağlayacak projelerle geleceğiz. Kadınlara burada istihdam sağlamış oluyoruz, burayı kadınlar oluşturduğu için de çalışanların hepsi kadınlardan oluşuyor. Kendi ev ekonomilerine de katkı sağlayarak ayaklarının üzerinde durmalarını sağlayacağız. Burada üretilen ürünlerin tamamının geliri kadınlara gidiyor” diye konuştu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülker’den Türk Dünyası’nın en iyi şiiriÖnceki Haber

Ülker’den Türk Dünyası’nın en iyi şiiri

İmamoğlu 20 Ekim’de Gümüşhane’deSonraki Haber

İmamoğlu 20 Ekim’de Gümüşhane’de

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar