Gümüşhane

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen 3 Mayıs Dünya Basın özgürlüğü günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen 3 Mayıs Dünya Basın özgürlüğü günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Abone ol
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1994 yılında aldığı bir karar ile tüm dünya ve ülkemizde kutlanmaya başladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen 3 Mayıs Dünya Basın özgürlüğü günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çimen mesajında şunları söyledi:

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1994 yılında aldığı bir karar ile tüm dünya ve ülkemizde kutlanmaya başladı.

Bugünün kutlanmasındaki amaç; Ülkemizde ve dünya’nın çeşitli bölgelerinde her türlü şartta, bilginin özgürleşmesi, gazetecilik ahlakını ön plana çıkararak cesaret, özveri ile basın etiğine bağlı çalışan, basın çalışanlarımızı anmak.

3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’nün, basının haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı, demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayan basın çalışanlarının mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek açısından önemli bir gün olduğunu belirten başkan Çimen, çok zorlu şartlar ve önemli sorunlara karşın basın çalışanlarının, insan hakları ile temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunarak  görevlerini layıkı ile yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Basın Çalışanları, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışan, büyük bir özveri ve emek harcayarak, toplumu aydınlatmak için, kendini bütün zamanını işine adar. . Elbette basınımız bu görevini yaparken; gerçeklik, güncellik, kamu yararı ve özle biçim arasındaki denge unsurlarını da gözetmek zorundadır.

Basın çalışanları görevi yaparken basın ahlakı ve hukuk ilkelerinden,  sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket eder.

 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, Milletin müşterek sesidir.” sözü bu manada anlamlıdır. Özgürlüklerin gelişmesinde önemli işlevleri olan basın çalışanlarımıza, bu günlerde her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duymaktayız.

Dünya ülkeleri ve ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği bu günlerde; basın çalışanlarımızın büyük sorumluluklar üstlendiğini, zorlu şartlar altında da çalışarak haber ürettiklerini, Koronavirüs salgınında da gece gündüz demeden ve her zaman, kamuoyunu bilinçlendirmek için, özveriyle mücadeleleri takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle; çok zorlu şartlarda kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına ilimizde, ülkemizde, dünyada cesaret ve özveriyle, yerel, görsel ve işitsel alanda görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarımızın, “Dünya Basın Özgürlüğü Günü”nü kutluyorum. Sağlık, huzur ve mutluluk içinde, başarılı çalışmalar yapmalarını temenni ediyor, en içten saygılarımı sunuyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ATİLLA YILMAZ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Önceki Haber

ATİLLA YILMAZ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞT...

Xiaomi Mi Note 10 Lite Tanıtıldı!Sonraki Haber

Xiaomi Mi Note 10 Lite Tanıtıldı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar